Seko strandade förhandlingar om spårtrafiken

SPÅRTRAFIK2017-05-02

Seko har strandat förhandlingarna med arbetsgivarna i Almega om ett nytt avtal på spårtrafikområdet. Men ST fortsätter att förhandla.

Både ST och Seko förhandlar om ett nytt avtal inom spårtrafiken. Det gamla avtalet löpte ut i fredags, och Seko valde samma dag att stranda förhandlingarna.

Motiveringen var att de erbjudna löneökningarna inte skulle nå upp till ”märket”, den riktgivande nivå som satts av parterna i industrin. Seko kritiserade även Almegas agerande i frågor om pensionsavsättningar och ”loss of license”, situationen för dem som inte kan arbeta vidare i säkerhetsklassade tjänster på grund av sjukdom.

Men ST förhandlar vidare, och nästa tillfälle är i morgon onsdag. Även för ST är loss of license, löneökningar i nivå med märket och pensionsavsättningar som kan användas exempelvis för delpension viktiga krav.

Seko har hittills inte offentliggjort något konfliktvarsel.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA