Sif-strejken avblåst

AVTAL 072007-05-21

Sif och Almega har enats om ett treårigt avtal för 5 000 anställda inom tjänstesektorn, bland annat på Svensk Bilprovning och Alcontrol. Därmed drar Sif tillbaka sitt strejkvarsel.

Sent på söndagskvällen kom Sif och arbetsgivarna inom Almega Tjänsteförbunden, Utveckling och Tjänster överens om ett nytt treårigt avtal. Enligt avtalet ska lönerna öka med totalt 10,2 procent under treårsperioden. Avtalet ger en miniminivå för att säkra att alla får del av löneutvecklingen

– Det är mycket tillfredsställande att medlarna har förstått problemet och vi har fått gehör för vår ståndpunkt. Helt avgörande - och orsak till att vi nu skriver på ett avtal - är att vi kan vara säkra på att våra medlemmar nu har en chans att påverka sin löneutveckling, säger Sifs förhandlingschef Lars-Bonny Ramstedt i ett pressmeddelande.

Arbetsgivarna ville ursprungligen ensidigt fördela löneutrymme för Sifs medlemmar. Därmed riskerade medarbetare att bli helt utan löneökningar, utan att klubben haft en möjlighet att påverka.

Avtalet omfattar cirka 5 000 medlemmar på arbetsplatser som Svensk Bilprovning, Rymdbolaget, Sveriges Provnings- och Forskningsinstitut och Alcontrol.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA