SiS ska ta fram plan för kompetensförsörjning

STATENS INSTITUTIONSSTYRELSE2021-03-25
Regeringen uppdrar till Statens institutionsstyrelse, SiS, att ta fram en kompetensförsörjningsplan för att möta behoven på både kort och lång sikt. Planen ska bidra till att stärka myndighetens vårduppdrag.

SiS ska enligt uppdraget ta fram en strategisk och långsiktig kompetensförsörjningsplan för som ska säkerställa att rätt kompetens finns att tillgå i verksamheten. Planen ska innefatta såväl att rekrytera som att behålla och kompetensutveckla medarbetare. Regeringen kräver också att det ska framgå hur myndighetens resurser kommer att användas för att bidra till största möjliga nytta och effektivitet i verksamheten.

Enligt regeringen bedriver SiS en komplex verksamhet med krävande utmaningar. Därför behöver SiS säkerställa en säker, trygg och ändamålsenlig vård- och behandlingsmiljö, samt en bra och säker arbetsmiljö för sin personal. För att kunna erbjuda bra vård är det angeläget att det finns tillräckligt med medarbetare med rätt kompetens och på rätt plats inom myndigheten.

Det är viktigt att myndigheten fördelar personalresurserna på ett strategiskt sätt som stärker myndighetens vårduppdrag, skriver regeringen. En kompetensförsörjningsplan där behoven i verksamheten analyseras och prioriteras är nödvändig för att uppnå verksamhetens mål. Uppdraget ska redovisas till socialdepartementet senast 22 september 2021.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.