SiS ska ta fram plan för kompetensförsörjning

STATENS INSTITUTIONSSTYRELSE2021-03-25

Regeringen uppdrar till Statens institutionsstyrelse, SiS, att ta fram en kompetensförsörjningsplan för att möta behoven på både kort och lång sikt. Planen ska bidra till att stärka myndighetens vårduppdrag.

SiS ska enligt uppdraget ta fram en strategisk och långsiktig kompetensförsörjningsplan för som ska säkerställa att rätt kompetens finns att tillgå i verksamheten. Planen ska innefatta såväl att rekrytera som att behålla och kompetensutveckla medarbetare. Regeringen kräver också att det ska framgå hur myndighetens resurser kommer att användas för att bidra till största möjliga nytta och effektivitet i verksamheten.

Enligt regeringen bedriver SiS en komplex verksamhet med krävande utmaningar. Därför behöver SiS säkerställa en säker, trygg och ändamålsenlig vård- och behandlingsmiljö, samt en bra och säker arbetsmiljö för sin personal. För att kunna erbjuda bra vård är det angeläget att det finns tillräckligt med medarbetare med rätt kompetens och på rätt plats inom myndigheten.

Det är viktigt att myndigheten fördelar personalresurserna på ett strategiskt sätt som stärker myndighetens vårduppdrag, skriver regeringen. En kompetensförsörjningsplan där behoven i verksamheten analyseras och prioriteras är nödvändig för att uppnå verksamhetens mål. Uppdraget ska redovisas till socialdepartementet senast 22 september 2021.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA