"SiS utnyttjar anställningsregler"

SIS2009-06-15

Statens institutionsstyrelse, SiS, utnyttjar reglerna om korttidsanställningar, vilket drabbar både verksamheten och enskilda. Det anser ST inom SiS som begärt förhandling om frågan.

Omkring 30 procent av arbetet ”på golvet” utförs av vikarier eller visstidsanställda, enligt Per Hellstrand, ordförande för ST inom SiS. Och arbetsgivaren låter ofta en och samma person växla mellan de båda anställningsformerna.

– Vi uppfattar det som att arbetsgivaren använder båda formerna medvetet för att undvika att personer blir inlasade.

Trixande möjligt

Lagen om anställningsskydd anger att om en arbetstagare under en femårsperiod varit anställd hos en arbetsgivare i mer än två år, antingen i allmän visstidsanställning eller som vikarie, så övergår anställningen i en tillsvidareanställning. Anders Hult, förbundsjurist på ST, pekar dock på problemet att man inte får räkna samman tiden i de olika anställningsformerna.

–Det är således möjligt för en arbetsgivare att anställa en och samma person i en provanställning under sex månader, ett vikariat under två år och en allmän visstidsanställning i två år utan att omvandlingsregeln blir tillämplig. Teoretiskt kan man också blanda in en säsongsanställning, säger han.

TCO har anmält detta till EU-kommissionen för att få prövat om svensk rätt överensstämmer med EG-rätten.

Pooltjänst att föredra

Per Hellstrand på ST inom SiS hänvisar också till en överenskommelse mellan Offentliganställdas förhandlingsråd och Arbetsgivarverket från 1984. I den kom parterna överens om att arbetsgivare med ett permanent vikariebehov i första hand ska erbjuda arbetstagarna tillsvidareanställning i någon form av pooltjänst eller liknande.

– Jag kan inte se att något har förändrats sedan överenskommelsen. Verksamheten vinner kompetensmässigt på att ha fast anställda och enskilda får en tryggare anställning.

Margareta Beijer är personalchef på SiS. Hon har inte arbetat så länge på myndigheten och säger sig därför inte ha någon övergripande bild över hur anställningsformerna används.

– Jag hoppas dock att man inte växlar mellan de olika anställningsformerna, för det tycker inte jag är någon bra arbetsgivarpolitik, säger hon.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA