SJ nyanställer 145 tågvärdar och lokförare

SPÅRTRAFIKEN2021-11-02

Tågresandet har vänt uppåt, konstaterar SJ i ett pressmeddelande. Därför går bolaget ut och nyrekryterar medarbetare. I en första omgång söker företaget 125 tågvärdar och 20 lokförare.

I takt med att efterfrågan på tågresor ökar behöver SJ växla upp och rekrytera flera nya medarbetare ombord. De nya jobben gäller både tillsvidare- och timanställningar.

De 125 nya tågvärdarna ska enligt pressmeddelandet få en gedigen grundutbildning för att kunna ge resenärerna en god service. SJs tågvärdar har också stort ansvar för resenärernas trygghet ombord. Parallellt pågår rekryteringen av 20 nya lokförare. De nya medarbetarna kommer att utgå ifrån Stockholm, Göteborg, Malmö och Gävle.

SJ har också beslutat om inköp av 25 nya regionaltåg för att möta det ökade tågresandet. De nya tågen ska bland annat att användas för den regionala trafiken i Stockholm-Mälardalen.

”Våra kommande nyanställningar och vår satsning på nya regionaltåg är kraftfulla investeringar inför framtiden. Intresset för tågresandet är starkt i dag och vi är övertygade om att efterfrågan kommer att öka ytterligare”, kommenterar Madeleine Raukas, vice vd för SJ, rekryteringarna i pressmeddelandet.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA