SJ nyanställer 145 tågvärdar och lokförare

SPÅRTRAFIKEN2021-11-02
Tågresandet har vänt uppåt, konstaterar SJ i ett pressmeddelande. Därför går bolaget ut och nyrekryterar medarbetare. I en första omgång söker företaget 125 tågvärdar och 20 lokförare.

I takt med att efterfrågan på tågresor ökar behöver SJ växla upp och rekrytera flera nya medarbetare ombord. De nya jobben gäller både tillsvidare- och timanställningar.

De 125 nya tågvärdarna ska enligt pressmeddelandet få en gedigen grundutbildning för att kunna ge resenärerna en god service. SJs tågvärdar har också stort ansvar för resenärernas trygghet ombord. Parallellt pågår rekryteringen av 20 nya lokförare. De nya medarbetarna kommer att utgå ifrån Stockholm, Göteborg, Malmö och Gävle.

SJ har också beslutat om inköp av 25 nya regionaltåg för att möta det ökade tågresandet. De nya tågen ska bland annat att användas för den regionala trafiken i Stockholm-Mälardalen.

”Våra kommande nyanställningar och vår satsning på nya regionaltåg är kraftfulla investeringar inför framtiden. Intresset för tågresandet är starkt i dag och vi är övertygade om att efterfrågan kommer att öka ytterligare”, kommenterar Madeleine Raukas, vice vd för SJ, rekryteringarna i pressmeddelandet.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.