Vid bedömningen har domstolen bland annat tagit hänsyn till arbetstagarens arbetsuppgifter i arbetet som skatterevisor, att han inte är i behov av god kondition i sitt arbete. Rätten har också vägt in att aktiviteten inte anordnades av arbetsgivaren.
Bild: Mostphotos
Vid bedömningen har domstolen bland annat tagit hänsyn till arbetstagarens arbetsuppgifter i arbetet som skatterevisor, att han inte är i behov av god kondition i sitt arbete. Rätten har också vägt in att aktiviteten inte anordnades av arbetsgivaren.

Skada vid friskvård inte arbetsskada

ARBETSRÄTT2019-03-07

Det var ingen arbetsskada när en skatterevisor som spelade ishockey på sin friskvårdstimme skadade en tand. Det slår Kammarrätten i Jönköping fast i en dom.

En tjänsteman inom Skatteverket skadade en tand när han spelade ishockey under en friskvårdstimme. Efter en helhetsbedömning anser kammarrätten att förhållandena var sådana att det inte är fråga om ett olycksfall i arbetet. Vid bedömningen har domstolen bland annat tagit hänsyn till arbetstagarens arbetsuppgifter i arbetet som skatterevisor, att han inte är i behov av god kondition i sitt arbete. Rätten har också vägt in att aktiviteten inte anordnades av arbetsgivaren. Därför ger skadan enligt domstolen inte rätt till ersättning från arbetsskadeförsäkringen.

”Många arbetstagare deltar i friskvårdsaktiviteter på arbetstid. Avgörandet avser att bidra till att klargöra vad som gäller om en arbetstagare skadar sig under en sådan aktivitet”, kommenterar kammarrättsrådet Bodil Stelzer i ett pressmeddelande.

Kammarrättens dom kan överklagas till Högsta förvaltningsdomstolen.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA