Skänningeanstalten utökas med 69 platser

KRIMINALVÅRDEN2023-10-02

Ett nytt hus med plats för 69 intagna tas nu i bruk på anstalten Skänninge. Därmed blir Skänninge en av landets största klass 2-anstalter, med plats för totalt 379 intagna.

Under måndagen anländer de första intagna till nybyggda hus G på Skänninge, skriver Kriminalvården i en nyhetstext på myndighetens webbplats. Det nya huset kommer att göra vardagen enklare för både personal och intagna, menar kriminalvårdschef Emil Ahlquist:

”Det är ljusa, fina utrymmen för personalen att vistas i och vi hoppas också att de intagna tycker att det är fräscht, och kommer att hålla efter lokalerna på ett bra sätt”, framhåller han.

Både fönster och takhöjd i de nya lokalerna är högre än vad som är standard, vilket ger ökad volym i cellerna. Det underlättar enligt pressmeddelandet vid dubbelbeläggning, då personen i översängen kan sätta sig upp utan att slå i taket.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Kriminalvården
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA