Bild: Kriminalvården

Kriminalvården föreslås få miljardtillskott

KRIMINALVÅRDEN2023-09-11

Regeringen föreslår att Kriminalvården får mer pengar redan i höst för att fortsätta bygga ut sin verksamhet. Det är medel som även behövs för att förstärka myndighetens förmåga att rekrytera och behålla personal, menar generaldirektören Martin Holmgren.

Enligt ett pressmeddelande avser regeringen att i höständringsbudgeten tillföra Kriminalvården 450 miljoner kronor redan i år. Nästa år föreslår regeringen att myndigheten får ytterligare 1,5 miljarder kronor utöver det tidigare beräknade anslaget på närmare 14 miljarder.

Ett lika stort tillskott föreslår regeringen att myndigheten tillförs 2025. Året därpå, 2026, föreslås anslaget förstärkas med cirka 4 miljarder kronor.

Beskedet välkomnas av generaldirektören Martin Holmgren, som i en intervju med Sveriges Radio Ekot konstaterar att Kriminalvården nu kan få de medel som myndigheten har begärt.

Det är pengar som behövs för att Kriminalvården ska kunna fortsätta sin expansion, men även för att säkra myndighetens bemanning, menar han.

– Det handlar också om att vi ska klara vår kompetensförsörjning, att utnyttja medel både för rekrytering och för att behålla personal framöver, säger Martin Holmgren till Sveriges Radio.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA