ST-medlemmar uttrycker misstroende mot länsledning

TYSTNAD2007-05-08

ST-medlemmar på länsstyrelsen i Skåne vill att facket uttrycker medarbetarnas svaga förtroende för länsledningen. Många vågar inte själva framföra kritik. Men sannolikt blir det ingen skrivelse.

Kravet om en skrivelse till länsstyrelsens ledning fördes fram på ett medlemsmöte i förra veckan. Skrivelsen skulle ta upp det bristande förtroendet för ledningen bland personalen.

–Man vågar inte uttrycka sina tankar som enskild. Man är rädd för repressalier. Så upplever jag det, och många med mig, sä-
ger ett arbetsplatsombud till ST Press.

Men enligt sektionsordförande Claes Svensson blir det sannolikt ingen skrivelse.

–Villkoret var att vi fick Saco med på det, och det fick vi inte.

Att ST på egen hand skulle formulera bristande förtroende och rädsla i en skrivelse är inte aktuellt, enligt Claes Svensson.

–Det måste finnas någon substans i det. Rädsla kan vara både befogad och obefogad. Vi har egentligen inget att komma med som gäller våra medlemmar, som att någon råkat ut för att bli tvungen att sluta eller anser sig sakna chefens förtroende.

Arbetsmiljön på länsstyrelsen var en av de saker som internrevisor Tommie Sjölin granskade när han blev avstängd från sin tjänst i mars.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA