ST överväger rättslig tvist vid UD

UD2006-11-29

Carl Bildt ensam förfogar över beslutet om Lars Danielssons lön. ”Det är som ett moment 22”, säger Åke Isaksson, STs företrädare på UD, om den uteblivna lönen. ST-avdelningen överväger en rättslig tvist.

Åke Isaksson har varit i kontakt med jurister och personalansvariga på utrikesdepartementet, UD, för att lösa problemet med förre statssekreteraren och ST-medlemmen Lars Danielssons uteblivna lön.

Hittills utan resultat.

Det är UDs högste chef, det vill säga utrikesminister Carl Bildt, som förfogar över beslutet om Lars Danielssons lön. Men något sådant beslut finns inte.

Istället får Lars Danielsson ut ett avgångsvederlag som utgår till före detta statssekreterare.

Men då han inte har någon lön har han vare sig grupplivförsäkring, rätt till sjukpenning eller pensionsgrundande inkomst.

– Det är rena moment 22. Vi överväger att inleda en rättslig prövning, säger Åke Isaksson.

Men i första hand hoppas han att utrikesministern ska se till att Lars Danielsson blir lönesatt som alla andra tjänstemän på UD.

Varken Carl Bildt, expeditionschefen Inga Eriksson Fogh, eller Lars Danielsson själv vill uttala sig i dag.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA