Statens servicecenter stänger kontor efter attentat

STATENS SERVICECENTER2022-08-11

Efter ett brandattentat har Statens servicecenter, SSC, beslutat stänga sitt kontor i Västerås fram till nästa vecka. Ingen skadades vid attentatet förutom attentatsmannen, som fördes till sjukhus.

Det var under tisdagseftermiddagen som larmcentralen fick in ett larm om brand i om brand i SSCs lokaler vid Stora gatan i centrala Västerås. Enligt lokala medier var det en person som tänt på någon form av brandfarlig vätska och i samband med det själv fattat eld. Gärningsmannen har senare anhållits. Enligt uppgifter från polisen ska det vara en sprayflaska som exploderat i byggnaden. Polisen har inlett en förundersökning om mordbrand.

SSC har beslutat att kontoret ska hållas stängt fram till nästa vecka.

”Nu sätter vi in ett helt stödpaket och arbetar med personalen och sätter in de insatser som behövs utifrån varje enskild individ. Vi ska också säkerställa att lokalen går att vistas i och säkerställa att personalen känner sig trygg att återvända”, säger SSCs regionchef Fredrika Henriksson till Vestmanlands Läns Tidning, VLT.

Hon hänvisar enligt tidningen den som behöver kontakt med ett servicekontor före måndag till andra, närliggande kontor.

”Vi har väldigt mycket säkerhetsåtgärder och arbetar proaktivt. Sedan finns det situationer som man inte kan påverka eller förebygga på det sättet. Vi tittar på det här och ser om det finns något vi kan göra för att det inte ska hända igen. En sådan här händelse är en händelse för mycket”, säger Fredrika Henriksson till tidningen.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA