Statens servicecenter växer

STATENS SERVICECCENTER2014-05-21

På mindre än två år har Statens servicecenter tagit över administration från 144 myndigheter. Närmast på tur att ansluta sig står Arbetsförmedlingen och Statens institutionsstyrelse.

Omkring fyra av tio statliga myndigheter köper i dag administrativa tjänster från Statens servicecenter, som bildades 1 juni 2012 och finns i Gävle, Östersund och Stockholm. Kundmyndigheterna har sammanlagt 21 procent av de statligt anställda.

Nu har även Arbetsförmedlingen och Statens institutionsstyrelse aviserat att de tänker ansluta sig. Det skulle innebära att 28 procent av de statligt anställda arbetar på de myndigheter som berörs. Regeringens mål har varit att minst 25 procent av de statsanställda ska omfattas 2015.

Statens servicecenter säljer tjänster inom lönehantering, ekonomiadministration, e-handelstjänster och konsulttjänster. Generaldirektör Thomas Pålsson hoppas kunna vidga utbudet av tjänster. ”Närmast studerar vi möjligheten att erbjuda tjänster inom e-arkiv och e-diarium”, uttalar han i ett pressmeddelande.

Vid starten av servicecentret var endast fem myndigheter anslutna: Skatteverket, Försäkringskassan, Lantmäteriet, Kronofogden och Pensionsmyndigheten.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA