Statliga jobb till Västernorrland

MYNDIGHETSORGANISATION2017-12-05
Fler statliga jobb ska komma Västernorrland till del. På torsdagens regeringssammanträde väntas bland annat ett beslut om att placera den nya Digitaliseringsmyndigheten i Sundsvall.

Myndigheten för digitalisering av offentlig sektor, som regeringen alltså vill förlägga till Sundsvall, ska starta 1 september 2018. Den kommer att ha 50–60 anställda de första åren.

Även Sollefteå får nya statliga arbetstillfällen. Statens servicecenter har fått i uppdrag att omlokalisera vissa jobb dit. Enligt Camilla Maravelias, kommunikationschef på Statens servicecenter, handlar det om 20 arbetstillfällen.

Västernorrland får också ett servicekontor, i Kramfors. Det blir ett av de nya servicekontor som Skatteverket, Pensionsmyndigheten och Försäkringskassan gemensamt ska starta i områden med svag arbetsmarknad och svag statlig närvaro.

De övriga nya servicekontoren ska öppnas i Jokkmokk, Malung-Sälen, Sorsele, Vimmerby, Överkalix, Brandbergen i Haninge, Vivalla i Örebro, Rosengård i Malmö och Angered i Göteborg. Kontoren ska öppnas senast 30 juni nästa år.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.