Statliga pensionärer vill börja jobba igen

PENSION2019-01-29
Hälften av de nyblivna pensionärer som haft en statlig anställning vill fortsätta med att vara lediga på heltid, visar en undersökning från Statens tjänstepensionsverk, SPV.

Runt en tredjedel av de statligt anställda som gick i pension under första halvan av förra året vill börja jobba deltid. Bara en procent ville jobba heltid.

Ungefär en av tio gör jobbar igen, visar en enkätstudie som studenter från Mittuniversitetet gjort för SPVs räkning.

Bland 2 732 nyblivna statliga pensionärer fick 387 personer enkäten, av dem svarade 126. Något fler än hälften av de som svarade på enkäten uppgav att de inte är intresserade av att börja jobba igen. 

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.