Annons:

Statliga pensionärer vill börja jobba igen

PENSION2019-01-29

Hälften av de nyblivna pensionärer som haft en statlig anställning vill fortsätta med att vara lediga på heltid, visar en undersökning från Statens tjänstepensionsverk, SPV.

Runt en tredjedel av de statligt anställda som gick i pension under första halvan av förra året vill börja jobba deltid. Bara en procent ville jobba heltid.

Ungefär en av tio gör jobbar igen, visar en enkätstudie som studenter från Mittuniversitetet gjort för SPVs räkning.

Bland 2 732 nyblivna statliga pensionärer fick 387 personer enkäten, av dem svarade 126. Något fler än hälften av de som svarade på enkäten uppgav att de inte är intresserade av att börja jobba igen.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA