Stora brister i jämställdheten i börsbolagen

JÄMSTÄLLDHET2017-09-11
Vägen mot ökad jämställdhet är mycket långsam i de svenska börsbolagen. Det visar en ny rapport från stiftelsen Allbright. Andelen kvinnor i bolagens ledningar har ökat med 1 procentenhet till 21 procent.

För sjätte året i följd granskar Allbright jämställdheten i börsbolagens ledningsgrupper. Andelen kvinnor har ökat med 1 procentenhet till 21 procent. Enligt rapporten har ett börsbolag av fyra inte en enda kvinna i sin ledningsgrupp.

Bara sex procent av börsbolagens verkställande direktörer är kvinnor – och de bolag som leds av en kvinnlig vd sticker också ut som de mest jämställda. Bland de bolag som har kvinnlig vd är andelen kvinnor i ledningsgruppen i genomsnitt 47 procent.

Också mångfalden är eftersatt i de svenska börsbolagen. Enligt Allbrights rapport har bara var tionde person i företagens ledningsgrupper utländsk bakgrund, vilket kan jämföras med var fjärde i befolkningen som helhet. Andelen kvinnor med utländsk bakgrund är tre procent.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.