STs kongress beslutade om ajournering

ST2020-05-27
I en digital omröstning har STs kongressombud beslutat att skjuta upp förbundets kongress till i höst.

STs kongress var planerad att äga rum 26–28 maj i Upplands Väsby, men har skjutits upp på grund av coronapandemin. Kongressdelegaterna har nu i en digital omröstning på distans godkänt förbundsstyrelsens förslag att ajournera – skjuta upp – kongressen. Av de 127 delegaterna deltog 125 i omröstningen, och alla röstade ja.
Det är ännu inte beslutat hur kongressen ska återupptas. STs kansli har dock fått i uppdrag att förbereda en digital kongress 5-6 oktober.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Facket
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.