Svårt lägga ned Företagscenter

POSTEN2010-04-26

Nedläggningen av Postens Företagscenter har stött på patrull. Förhandlingarna med de företag som ska ta över servicen drar ut på tiden.

Som ST Press tidigare rapporterat planerar Posten att lägga ned de flesta av sina kontor för företagsservice, Företagscenter. Nedmonteringen börjar i år och fortsätter de kommande två åren.

Meningen är att tjänsterna i stället ska utföras av partners till Posten, exempelvis butiker. Men förhandlingarna med de tilltänkta postombuden drar ut på tiden. Det innebär att bara 25 av Postens egna företagscentra läggs ned i år, mot planerade 60 – 80. Slutdatum i december 2012 är dock inte ändrat.

Deborah Pettersson i avdelningsstyrelsen för ST inom Posten säger att facket varnat för att kunderna skulle hamna i kläm vid en alltför snabb nedläggning.

– Så vi är ganska glada över att det blivit halt i processen. Man måste säkerställa att det blir bra för kunderna.

Volymerna på Företagscenter minskar, och ST har accepterat en huvudsaklig övergång till postombud. Men exakt hur många kontor som bör bli kvar i egen regi är för tidigt att säga, anser ST-avdelningen.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA