Den danska och svenska regeringen kommer att skjuta till 2,2 miljarder kronor till Postnord, varav 1,8 miljarder kommer från Danmark och 400 miljoner kronor från Sverige.
Bild: Peter Phillips/Postnord
Den danska och svenska regeringen kommer att skjuta till 2,2 miljarder kronor till Postnord, varav 1,8 miljarder kommer från Danmark och 400 miljoner kronor från Sverige.

Sverige går in med 400 miljoner till Postnord

POSTNORD2017-10-20
Posten ska vara att lita på! Det förklarade näringsminister Mikael Damberg när han under fredagen meddelade att svenska staten går in med 400 miljoner kronor för att rädda Postnord.

Det finansiella läget i den danska delen av Postnord är mer dramatiskt än i det svenska, även om utvecklingen är negativ även i Sverige, sade näringsminister Mikael Damberg vid dagens presskonferens.

Den danska och svenska regeringen kommer att skjuta till 2,2 miljarder kronor till bolaget, varav 1,8 miljarder kommer från Danmark och 400 miljoner kronor från Sverige.

En stor del av pengarna ska användas till att lösa ut tusentals danska anställda med vad som kallas ”särskilda villkor” – medarbetare som när de slutar har rätt till 3 årslöner utan arbetsplikt.

Den danska och svenska ägaren ska också se över styrningsmodellen för bolaget, sade Mikael Damberg.

Innan beslutet kan gå igenom måste regeringen föra diskussioner med EU-kommissionen och lägga en proposition till riksdagen.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Inlagt av Dan (ej verifierad) sön, 10/22/2017 - 18:51
Ett utmärkt tillfälle att dela upp Postnord i två separata delar. En Dansk och en Svensk med skild ekonomi. Då är det upp till Danmark att rädda den Danska delen utan att det påverkar Svenska delen.
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.