SVT får betala böter för fest

UPPHANDLING2013-05-21
Sveriges Television tvingas att betala böter för en personalfest som upphandlats på fel sätt. Förvaltningsrätten ålägger SVT att betalar 210 000 kronor i upphandlingsböter, skriver Journalisten.

När SVT arrangerade en personalfest i konferenscentret Stockholm Waterfront anlitades två olika företag. Någon formell upphandling och annonsering genomfördes inte, trots att det totala värdet av arrangemanget var drygt 2,2 miljoner kronor. Konkurrensverket anmälde SVT till förvaltningsrätten och begärde en upphandlingsskadeavgift på 210 000 kronor.

Nu har förvaltningsrätten avgjort målet och ålagt SVT att betala de böter på 210 000 kronor som Konkurrensverket krävt, skriver Journalisten. Tidigare har bland andra Tillväxtverket tvingats betala böter för bristande upphandling i samband med personalfest.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.