Böter för personalfest på Grand Hotel

UPPHANDLING2013-04-25
Tillväxtverket tvingas betala 45 000 kronor i upphandlingsskadeavgift. Upphandlingen av den omdiskuterade personalfesten på Grand Hotel var felaktig.

Efter anmälan av Konkurrensverket har förvaltningsrätten i Stockholm beslutat att Tillväxtverket ska betala upphandlingsskadeavgift/böter med 45 000 kronor för en otillåten direktupphandling i samband med en personalfest på Grand Hotel i Stockholm i maj 2012.

Enligt förvaltningsrätten översteg värdet av beställningen till Grand Hotel gränsen för tillåten direktupphandling med bred marginal. Kontraktet med hotellet var värt över 600 000 kronor, medan gränsen för när direktupphandling är tillåten går vid knappt 285 000 kronor i 2012 års penningvärde. Några förmildrande omständigheter som gör händelsen mindre allvarlig har enligt domstolen inte framkommit.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.