Annons:

TCO positivt till regeringens besked

ARBETSRÄTT2020-11-02

TCO välkomnar beskedet att regeringen vill gå vidare med parternas lösningar för anställningsskyddet och lägga den statliga utredningens förslag åt sidan.

Arbetsmarknadsminister Eva Nordmark, S, har gett besked att regeringen tänker gå vidare med parternas lösningar i uppgörelsen mellan PTK och Svenskt näringsliv. Enligt Eva Nordmark har det varit seriösa förhandlingar där parterna ansträngt sig för att komma överens.

”Självklart hade regeringen helst sett en överenskommelse mellan alla tre förhandlande parter,” påpekade Eva Nordmark vid en presskonferens i torsdags.

Men regeringens uppfattning är att det nu finns en överenskommelse mellan arbetsmarknadens parter som ska ligga till grund för en ny lagstiftning i stället för den statliga utredning som genomförts.

TCO-ordförande Therese Svanström välkomnar företrädaren Eva Nordmarks besked. I ett pressmeddelande konstaterar hon att parterna har levererat lösningar till politiken på frågorna om arbetsrätt och kompetensutveckling. Partsmodellen är en enorm styrka för svenskt välstånd och välfärd och har varit det under lång tid. Den måste värnas i alla avseenden, påpekar Therese Svanström:

”Las-utredningen är ett mörkt kapitel i den svenska arbetsmarknadsmodellens historia som aldrig borde ha skrivits. Det besked som arbetsmarknadsministern lämnat idag innebär att utredningens förslag läggs åt sidan. Det ligger i linje med vad regeringen och samarbetspartierna kommit överens om och lovat svenska folket. TCO välkomnar den väg regeringen nu valt”, konstaterar Therese Svanström.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA