TCO positivt till regeringens besked

ARBETSRÄTT2020-11-02
TCO välkomnar beskedet att regeringen vill gå vidare med parternas lösningar för anställningsskyddet och lägga den statliga utredningens förslag åt sidan.

Arbetsmarknadsminister Eva Nordmark, S, har gett besked att regeringen  tänker gå vidare med parternas lösningar i uppgörelsen mellan PTK och Svenskt näringsliv. Enligt Eva Nordmark har det varit seriösa förhandlingar där parterna ansträngt sig för att komma överens.

”Självklart hade regeringen helst sett en överenskommelse mellan alla tre förhandlande parter,” påpekade Eva Nordmark vid en presskonferens i torsdags.

Men regeringens uppfattning är att det nu finns en överenskommelse mellan arbetsmarknadens parter som ska ligga till grund för en ny lagstiftning i stället för den statliga utredning som genomförts.

TCO-ordförande Therese Svanström välkomnar företrädaren Eva Nordmarks besked. I ett pressmeddelande konstaterar hon att parterna har levererat lösningar till politiken på frågorna om arbetsrätt och kompetensutveckling. Partsmodellen är en enorm styrka för svenskt välstånd och välfärd och har varit det under lång tid. Den måste värnas i alla avseenden, påpekar Therese Svanström:

”Las-utredningen är ett mörkt kapitel i den svenska arbetsmarknadsmodellens historia som aldrig borde ha skrivits. Det besked som arbetsmarknadsministern lämnat idag innebär att utredningens förslag läggs åt sidan. Det ligger i linje med vad regeringen och samarbetspartierna kommit överens om och lovat svenska folket. TCO välkomnar den väg regeringen nu valt”, konstaterar Therese Svanström.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.