TCO: Regeringen överskattar sysselsättningsökningen

VÅRBUDGET2006-04-18
Regeringen och dess samarbetspartier presenterade i dag sin vårbudget för 2006. TCO anser att den ökning av sysselsättningen som regeringen räknar med i budgeten är överskattad.
Av:  Christian Örjestål

TCO menar att en rimligare prognos, än regeringens 80 000 nya jobb, borde ligga inom intervallen 40 000 – 70 000 nya jobb för 2006.

 

- Den svenska ekonomin går på högvarv utan att det hittills fått någon nämnvärd effekt på arbetslösheten. Vi är fortsatt oroliga för de fasta jobben. Det saknas en långsiktig utbildningsstrategi som kan ge ökad tillgång på kvalificerad arbetskraft och fler reguljära jobb på sikt. Ett utbildningslyft är det Sverige behöver, säger Sture Nordh, TCOs ordförande, i en kommentar.

 

TCO anser att de satsningar i vårbudgeten som rör studenter, ungdomar, företagare och utrikes födda är nödvändiga förslag.

 

- Den globala utvecklingen leder till behovet av ökad kompetens, trygghet och rörlighet, säger Sture Nordh.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.