TCO: Regeringen överskattar sysselsättningsökningen

VÅRBUDGET2006-04-18

Regeringen och dess samarbetspartier presenterade i dag sin vårbudget för 2006. TCO anser att den ökning av sysselsättningen som regeringen räknar med i budgeten är överskattad.

Av:  Christian Örjestål

TCO menar att en rimligare prognos, än regeringens 80 000 nya jobb, borde ligga inom intervallen 40 000 – 70 000 nya jobb för 2006.

- Den svenska ekonomin går på högvarv utan att det hittills fått någon nämnvärd effekt på arbetslösheten. Vi är fortsatt oroliga för de fasta jobben. Det saknas en långsiktig utbildningsstrategi som kan ge ökad tillgång på kvalificerad arbetskraft och fler reguljära jobb på sikt. Ett utbildningslyft är det Sverige behöver, säger Sture Nordh, TCOs ordförande, i en kommentar.

TCO anser att de satsningar i vårbudgeten som rör studenter, ungdomar, företagare och utrikes födda är nödvändiga förslag.

- Den globala utvecklingen leder till behovet av ökad kompetens, trygghet och rörlighet, säger Sture Nordh.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA