TCO uppmanar Lagrådet att stoppa regeringsförslag

LAS2007-03-19

Regeringens förslag om visstidsanställningar innebär att man kan vara tillfälligt anställd hos en och samma arbetsgivare i princip hela arbetslivet, skriver TCO i ett brev till Lagrådet. Det vore ett brott mot EUs regler.

TCO lämnade redan i januari ett kritiskt svar när regeringen skickade ut sitt förslag på snabbremiss. Samtidigt konstaterade TCO att tiden varit för knapp för att analysera om de nya reglerna går ihop med Sveriges internationella åtaganden, till exempel EU-rätten. Nu anser dock den fackliga centralorganisationen att det står klart att förslaget strider mot EUs visstidsdirektiv. Därför har man, långt efter remisstidens utgång, skickat en inlaga om detta direkt till Lagrådet.

– Regeringens förslag skapar inte bättre möjligheter till visstidsanställning. Vad det gör är att minska skyddet mot att gå ett helt yrkesliv som tillfälligt anställd, till och med hos samma arbetsgivare, säger Sture Nordh, ordförande i TCO.

Syftet med visstidsdirektivet är att hindra att arbetsgivare missbrukar tillfälliga anställningar. Skyddet kan medlemsländerna utforma på olika sätt:

  • genom att varje visstidsanställning måste motiveras konkret,
  • genom en sammanlagd tidsgräns för olika typer av tillfälliga jobb eller
  • genom bestämmelser om hur många gånger en visstidsanställning får förnyas.

Regeringen vill införa en ”allmän visstidsanställning”, som inte behöver motiveras. Det finns inte heller någon absolut tidsgräns för hur länge en anställd får gå på tillfälliga anställningar. Visserligen ska man automatiskt bli fast anställd efter två år med ”allmän visstidsanställning” inom en femårsperiod, men sådana anställningar kan kombineras med vikariat, provanställningar och säsongsarbete hos en arbetsgivare. Tillsammans kan de täcka upp en hel femårsperiod, och därefter måste den tillfälligt anställde på nytt börja tjäna in sina rättigheter.

Regeringen skriver i lagrådsremissen att man kan anta att få arbetsgivare kommer att utnyttja dessa möjligheter systematiskt. Ett sådant argument lär inte hålla i EG-domstolen, anser TCO.

TCOs förslag till Lagrådet är att, som man sa redan i remissvaret, lägga in ett absolut tak på 36 månader under en femårsperiod för olika former av tillfälligt arbete.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA