TCO välkomnar förslag om validering

HÖGSKOLAN2018-04-11
TCO är positiv till valideringsdelegationens förslag om stärkt validering inom högskolan. Bättre möjlighet till validering är en viktig pusselbit i ett system för livslångt lärare för tjänstemän, anser TCO.

TCO vill öka tempot i högskolornas verksamhet med att validera kunskaper som förvärvats inom yrkeslivet. Därför välkomnar organisationen förslagen från Valideringsdelegationen. TCO konstaterar att det är brist på arbetskraft inom en rad yrken över hela landet, samtidigt som andra yrken försvinner till följd av förändringar i omvärlden:

”Det är oerhört viktigt att högskolorna får fart på sin verksamhet med att validera kunskaper som förvärvats inom yrkeslivet. Därför är det särskilt glädjande att delegationen föreslår en speciell ersättning till högskolorna för just detta”, kommenterar utredaren Jacob Inganäs i pressmeddelandet.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.