TCO välkomnar förslag om validering

HÖGSKOLAN2018-04-11

TCO är positiv till valideringsdelegationens förslag om stärkt validering inom högskolan. Bättre möjlighet till validering är en viktig pusselbit i ett system för livslångt lärare för tjänstemän, anser TCO.

TCO vill öka tempot i högskolornas verksamhet med att validera kunskaper som förvärvats inom yrkeslivet. Därför välkomnar organisationen förslagen från Valideringsdelegationen. TCO konstaterar att det är brist på arbetskraft inom en rad yrken över hela landet, samtidigt som andra yrken försvinner till följd av förändringar i omvärlden:

”Det är oerhört viktigt att högskolorna får fart på sin verksamhet med att validera kunskaper som förvärvats inom yrkeslivet. Därför är det särskilt glädjande att delegationen föreslår en speciell ersättning till högskolorna för just detta”, kommenterar utredaren Jacob Inganäs i pressmeddelandet.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.