Tidningen Arbetsmarknaden läggs ned

ARBETSFÖRMEDLINGEN2012-05-22

Nu har Arbetsförmedlingens tidning Arbetsmarknaden kommit ut med sitt sista nummer. Förändringen har drivits igenom trots protester både från ST och Journalistförbundet.

Myndigheten lägger ner tidningen Arbetsmarknaden för att i stället ha en tidning som ges ut av kommunikationsavdelningen. Kommunikationsdirektören ska bli ansvarig utgivare – inte chefredaktören, som fallet varit hittills.

Tidningen Arbetsmarknaden startade 1989. Den var en sammanslagning av tre olika publikationer: Nyhetsbladet Arbetsmarknaden, Yrkesjournalen och magasinet Nya Grepp.

Både ST och Journalistförbundet har uttryckt stark kritik mot nedläggningen av dagens tidning.

”Det går knappast att kombinera kommunikationschefens uppdrag att stärka Arbetsförmedlingens varumärke med tidningens uppdrag att verka för debatt och diskussion på det arbetsmarknadspolitiska området” har Journalistförbundets ordförande Jonas Nordling skrivit i ett pressmeddelande.

Också STs ordförande Annette Carnhede har uttryckt kritik mot beslutet och betonat att det är viktigt att myndigheter kan stå upp för en produkt som är journalistiskt självständig.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA