Tre chefer utköpta från Försäkringskassan

FÖRSÄKRINGSKASSAN2016-02-29
Det senaste året har tre chefer på Försäkringskassan fått lämna myndigheten med avgångsvederlag på sammanlagt omkring fem miljoner kronor, skriver Dagens Nyheter.

I april förra året fick en av Försäkringskassans toppchefer sluta. Han hade en månadslön på 107 500 kronor fram till och med augusti 2015 och fick även ett avgångsvederlag på 2,5 miljoner kronor. Totalt fick han omkring 3 miljoner kronor av myndigheten, skriver Dagens Nyheter.

I februari i år fick två andra chefer sluta. För en av dem vars verksamhet lades ned, gick det inte att hitta några arbetsuppgifter till. Han fick sex månadslöner och arbetsbefrielse.

Den andra chefen arbetar för närvarande i en statlig kommission, men får efter det ett avgångsvederlag på 93 000 kronor i månaden fram till och med november 2017. Får hon en annan tjänst ska den inkomsten räknas bort från Försäkringskassas ersättning, skriver Dagens Nyheter.

”Det här är väldigt mycket pengar och jag förstår att det kan se illa ut, men toppchefer har ett stort ansvar och inte samma anställningstrygghet som andra”, säger Försäkringskassans HR-chef Marie Hallander-Larsson till tidningen.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.