Trygghetsavtalet hotat

NYHET2004-05-25

STs förhandlingschef Johan Tengblad anklagar Arbetsgivarverket för att vilja försämra i trygghetsavtalet. Därmed hotas avtalsförhandlingarna på statens område.

– Arbetsgivarverket har tagit upp frågan om trygghetsavtalet och trygghetssystemet inför avtalsrörelsen. De säger att de vill förstärka arbetslinjen men i realiteten handlar det om att spara pengar till myndigheterna, säger STs förhandlingschef Johan Tengblad.

Han anser att Arbetsgivarverkets agerande är ett allvarligt hot mot hela avtalsrörelsen på den statliga sektorn. Dels går det stick i stäv mot den typ av trygghetssystem som regeringen anser bör finnas på arbetsmarknaden, dels strider det mot arbetslinjen – att få människor i arbete.

– Vårt trygghetssystem har visat sig vara det mest effektiva vad gäller arbetslinjen. Det vill Arbetsgivarverket nu skära ner i och försämra med motiveringen att förstärka ”arbetslinjen”. Hyckleri! anser Johan Tengblad.

Arbetsgivarverkets presenterar sina yrkanden den 14 juni.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA