Tyst om jämställdhet när nye kanslern presenterades

ÖPPENHET2007-05-08

KTHs rektor Anders Flodström blir universitetskansler och ny chef för Högskoleverket. Han blir därmed ansvarig för tillsynen av hela högskoleväsendet.

När den nye myndighetschefen presenterades för pressen framhöll utbildningsminister Lars Leijonborg hans intresse för internationalisering och kvalitet i utbildningen.

Senare samma dag skickade Sveriges Förenade Studentkårer ut ett pressmeddelande, där man konstaterade att Anders Flodström inte nämnt studenterna en enda gång.

På presskonferensen talades inte heller om jämställdheten på högskolan. Till ST Press säger Anders Flodström dock att han värnar om både studentinflytande och jämställdhet. Han konstaterar att könsfördelningen bland studenterna inom hans egen sektor, teknik och naturvetenskap, på vissa områden är »ganska bedrövlig«. Han tror också att andelen kvinnliga professorer kommer att öka när fler kvinnor klättrar upp för karriärstegen.

På hans nuvarande arbetsplats, Kungliga tekniska högskolan, anser han att kvinnor och män har samma möjligheter.

–Ja, jag har ingen känsla av att det finns något sådant problem. Jag upplever inte att det finns skillnader som beror på genus.

Liksom sin företrädare Sigbrit Franke räknar Anders Flodström med att vara aktiv i debatten om högre utbildning.

–De som känner mig är nog rätt säkra på att jag kommer att gå i polemik om det behövs.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA