Ulf Bengtsson avgår som riksrevisor

RIKSREVISIONEN2016-08-31

Riksrevisor Ulf Bengtsson lämnar sitt uppdrag. Orsaken uppges vara ännu opublicerade uppgifter i Dagens Nyheters pågående granskning av Riksrevisionen.

I dag meddelar riksrevisor Ulf Bengtsson att han lämnar sitt uppdrag.

”Ifrågasättandet av mitt oberoende i kombination med mitt hälsotillstånd gör att jag nu drar slutsatsen att jag inte har den kraft, den ork och det engagemang som krävs för att jag ska kunna fullfölja mitt uppdrag som riksrevisor”, skriver Ulf Bengtsson i ett pressmeddelande.

Enligt Dagens Nyheter är avhoppet en direkt följd av att tidningen konfronterat honom med nya uppgifter som ett led i sin granskning av myndigheten.

Ulf Bengtsson och Susanne Ackum tillträdde som riksrevisorer 1 augusti 2015. Susanne Ackum avgick i juli efter att DN inlett sin granskning.

Ulf Bengtsson var tidigare generaldirektör på Arbetsgivarverket.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA