Utstationering inte prioriterat område

EU2016-12-20

EU-kommissionen har tagit fram en gemensam deklaration över hur EU ska prioritera lagstiftningsarbetet under 2017. Frågan om utstationering finns inte på listan, konstaterar Europaportalen.

Det är första gången som de tre EU-institutionerna – ministerrådet, parlamentet och kommissionen – har enats om en gemensam ram för vilka frågor som ska prioriteras under nästkommande år. Men bland de sex punkterna finns inte den svenska hjärtefrågan om ändrade villkor för utstationerade arbetare i andra medlemsländer med, konstaterar Europaportalen.

LOs EU-utredare Johan Danielsson säger till Europaportalen att det är ”anmärkningsvärt” att frågan inte är med:

”För oss är det den prioriterade frågan i lagstiftningsprocessen för tillfället. Man får anta att anledningen till att den inte är med på listan är för att det råder oenighet kring frågan”, säger Johan Danielsson till Europaportalen.

EUs prioriteringar 2017  

Inom följande områden ska EU prioritera lagstiftning under 2017:

  • Satsa mer på jobb, tillväxt och investeringar
  • Stärka EUs sociala dimension
  • Öka människors säkerhet
  • Reformera och utveckla migrationspolitiken
  • Förverkliga en sammankopplad digital inre marknad
  • Nå målet om en ambitiös energiunion och en framåtblickande klimatpolitik

Källa: EU-kommissionen

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

EU Arbetsrätt
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA