Väpnad fritagning på SiS-hem

SIS2020-08-20
På onsdagskvällen genomförde beväpnade män en fritagning vid ett av Statens institutionsstyrelses, SiS, ungdomshem. Polisen söker efter gärningsmännen och de fritagna.

Det var vid ett av SiS ungdomshem i Lund som en fritagning av två intagna genomfördes under onsdagskvällen, rapporterar SVT. Det är en institution för unga som dömts till sluten vård eller är tvångsomhändertagna.

”Det här ska inte hända”, säger Stefan Hell Fröding, pressansvarig vid Statens institutionsstyrelse, SiS, till SVT.

Enligt Stefan Hell Fröling saknas stängsel och staket som kan försvåra fritagningar på anläggningen. De två fritagna personerna är efterlysta och en stor polisinsats pågick i Lund under kvällen, uppger SVT.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

SiS
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.