Verk kan slås samman, enligt utredare

MAT2008-03-10

Regeringens utredare Gerhard Larsson öppnar dörren för att slå samman myndigheter för att rationalisera livsmedelstillsynen.

En rad statliga jobb på Jordbruksverket i Jönköping kan komma att flyttas när en ny statlig utredning ska se över den svenska livsmedelsbyråkratin, enligt lokalradion i Jönköping.

Det kan bli aktuellt med en enda myndighet som tar hand om alla livsmedelsfrågor, från ax till limpa, och det skulle innebära att en rad statliga tjänstemän kan tvingas packa flyttlasset framöver, säger regeringens utredare Gerhard Larsson.

– Det är inte otänkbart att det blir så när vi ska se på en effektivitet men där är vi inte än, det är först i höst, säger han.

De fyra myndigheter som är föremål för utredning är Statens veterinärmedicinska anstalt, Livsmedelsverket, Fiskeriverket och Jordbruksverket. En lösning skulle kunna vara att man slår samman ett eller flera verk, säger Gerhard Larsson till radion:

– Det blir enhetligare så, säger han.

Margoth Norén, ordförande för ST inom Jordbruksverket tycker att informationen har varit knapphändig:

– Vi har inte diskuterat det än för informationen har inte trängt ut i verksamheten än, säger hon.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Arbetsmarknad ST
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA