Vill skärpa arbetet mot hot och våld

ST 2012-03-08

Kvinnor drabbas oftare än män av våld, hot och mobbning på arbetsplatsen. Arbetsgivare måste börja analysera sin organisation utifrån ett genusperspektiv, säger STs ordförande Annette Carnhede i ett uttalande.

STs ordförande efterlyser i uttalandet en antivåldsstrategi och att staten som arbetsgivare tar krafttag för att medarbetarna ska kunna känna sig trygga på jobbet. Det är inte bara den enskilde anställde som drabbas i en hot- och våldssituation, påpekar Annette Carnhede. Det finns också en risk att handläggare känner sig tvingade att fatta felaktiga beslut, och därmed påverkas rättssäkerheten.

ST ska för egen del stärka sitt arbetsmiljöarbete och ha ett tydligt genusperspektiv i det arbetet. Inom tre år ska ST vara Sveriges mest jämställda fackförbund, lovar Annette Carnhede.

– Vi vill utmana andra fackförbund genom att ha en jämställd fördelning bland våra förtroendevalda och genom att lägga ett genusperspektiv på allt vi gör.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA