Vill ställa mobbare till svars

ARBETSMILJÖ2013-03-28
Det saknas ett regelverk som ställer någon till svars vid mobbning på arbetet. Det skriver jurister i LO, TCO och Saco i dag på Dagens Nyheters debattsida.

Enligt de tre juristerna i centralorganisationerna LO, TCO och Saco är ett av problemen med dagens regelverk att en arbetsgivare inte kan ställas till svars för mobbning i det individuella fallet.

Det beror på att arbetsmiljölagen bara reglerar förhållandet mellan staten och arbetsgivaren. Arbetsmiljöverket kan därför inte gå in i individuella ärenden utan ska endast inspektera hur själva systemen fungerar på arbetsplatsen.

Det är bra och förebyggande, menar debattörerna, men det leder inte till att någon kan ställas till svars när väl något inträffat.

”I dagens Sverige kan anställda frysas ut, systematiskt mobbas av chefer, underställd personal eller kolleger, utan att någon ställs till svars trots att det kränkande beteendet fortgår år efter år. Detta får inte fortsätta!”, skriver juristerna på DN Debatt.

I våras presenterade fackförbundet Vision ett lagförslag på området. Centralorganisationerna uppmanar nu regering och riksdag att ta intryck av det och tillsätta en utredning för att se över frågorna.

En undersökning från Arbetsmiljöverket visar att omkring 9 procent, eller 425 000 personer, upplever att de mobbas på sin arbetsplats.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.