Yrkeshögskolan öppnar för 3 500 fler

UTBILDNING2020-05-11
Myndigheten för yrkeshögskolan, MYH, planerar för en extra ansökningsomgång till sina kurser. Ytterligare 3 500 personer ska få plats. Samtidigt öppnar universitet och högskolor för 2 600 fler studenter.

3 500 fler studerande kan få plats i yrkeshögskolan med regeringens tilläggsbudget på 80 miljoner kronor. MYH planerar en extra ansökningsomgång för kurserna och kurspaketen inom kort. För att tiden ska räcka till är det bara redan befintliga utbildningsanordnare som får vara med.

”Vi satsar på kurser och kurspaket inom yrkeshögskolan för att möta utbildningsbehoven i de branscher som drabbats hårdast av Coronakrisen. Nu behöver vi se till att platserna kan erbjudas så snabbt som möjligt för att fler ska få chans att vidareutbilda sig eller utbilda sig för att byta bransch och stå rustade när konjunkturen vänder igen”, kommenterar utbildningsminister Anna Ekström, S, satsningen.

Samtidigt offentliggör regeringen listan över vilka universitet och högskolor som får ytterligare 1 300 studenter i år och 2 600 nästa år. Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm är en vinnare i fördelningen med 693 nya helårsstudenter under 2021. Chalmers i Göteborg är tvåa med 418 nya studenter under 2021.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.