Illustration: JANETTA NYBERG
Illustration: JANETTA NYBERG

Mobilisera mot mobbning

PÅ JOBBET: MOBBNING2008-10-21

Nästan var tionde anställd har någon gång upplevt sig vara mobbad på jobbet. Kränkningarna kan vara svåra att stoppa om de pågått länge. Men de går att förebygga.

Av:  Sofia Brax

Mobbning kan vara väldigt nedbrytande – både för den drabbade och för organisationen.

– Ofta blir hela arbetsgruppen dysfunktionell, säger Ilona Björk Bovin, socionom, arbetsmiljökonsult och författare till den nyutkomna handboken Undvik mobbning på jobbet.

Det är lätt att lägga ansvaret för mobbningen på enskilda individer.

– Ibland är det så. Men oftast är mobbningen ett symtom på ett större problem, och då måste det lösas på olika nivåer för att det ska bli någon ändring.

En fråga för chefen

Ibland beror mobbningen på dåligt ledarskap.

– Många chefer är inte så bra på att hantera människor och tolka skeenden.

En vanlig grogrund är illa hanterade konflikter som jäst till sig och utmynnar i tjuvnyp. Det händer också att människor blir illa behandlade för att de sticker ut i förhållande till gruppen.

– Det kan till exempel hända när man börjar rekrytera akademiker på en arbetsplats för att möta framtidens krav, och den »gamla« personalen tror att den inte duger längre, säger Ilona Björk Bovin.

Konkurrens kan vara orsaken

Ibland är det stress som ligger bakom. När neddragningar leder till att man måste göra samma jobb på färre personer, kommer irritationen och jakten på syndabockar.

– Risken är att alla fokuserar på den som inte orkar med tempot i stället för den som höjde tempot.

Ständiga förändringar, hopslagningar och bortskärningar kan också vara en orsak, menar Ilona Björk Bovin.

– Det leder till större konkurrens som ibland leder till att någon manövreras ut.

FAKTA Mobbning


Detta är mobbning
Återkommande klandervärda eller negativt präglade handlingar, som riktas mot en enskild individ.

Så vanligt är det
Nio procent av alla anställda säger satt de någon gång mobbats på jobbet. Lika ofta män som kvinnor. Men något vanligare inom offentlig sektor än i privat.

Ny förening
Rigmor Tjerngren, blev utfryst efter 22 år på samma arbetsplats. För ett år sedan var hon med och startade den ideella föreningen Organisation mot mobbning. Läs mer på www.o-m-m.se.

Norskt projekt
I Norge har myndigheterna och arbetsmark-
nadens parter dragit igång ett projekt mot mobbning på jobbet.
Läs mer på www.jobbingutenmobbing.no.

ÄMNEN:

Arbetsmiljö
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA