Annons:

ST

Ämne:ST
Här hittar du de artiklar Publikt publicerat om ST. Du kan även följa vad Publikt skriver om ST genom att prenumerera på RSS-flödet för detta ämne.
PubliktNyhetPublikts mångårige medarbetare Robert Nyberg vann i går fackförbundspressens journalistpris för bästa illustration.
EUNyhetDen globala fackliga organisationen UNI vill att villkoren förändras för tjänstesektorn. Enligt en rapport är EUs strategi för tjänstesektorn sedan länge långtgående liberalisering och avreglering.
A-kassanNyhetA-kassornas egna kapital ligger på en hög nivå, konstaterar Inspektionen för arbetslöshetsförsäkringen, IAF, i en rapport. A-kassorna har tillsammans nästan 2,5 miljarder kronor i eget kapital.
TCONyhetTCO och Nordea har kommit överens om ett bolåneerbjudande till TCO-förbundens medlemmar. Erbjudandet, en ränterabatt på minst 0,3 procentenheter på listpriset, gäller från 30 mars.
FOINyhet48 personer kan komma att varslas på Försvarets forskningsanstalt, FOI. När varslen läggs är ännu inte klart, säger Eva Larsson, ordförande för ST inom FOI.
A-kassanNyhetA-kassorna behandlar medlemmar som lämnat felaktiga uppgifter på olika sätt. Den som fuskar ska bli av med ersättningen eller uteslutas ur a-kassan. Men enligt IAF är rutinerna olika.
A-kassanNyhetAntalet medlemmar i a-kassorna ökade 42 000 personer under förra året. Det är den starkaste medlemsökningen sedan 1993 och nästan dubbelt så stor som 2013, enligt IAF.
StatligtNyhetBara en av tre unga vuxna vill jobba i staten, trots att många jobb kommer att bli lediga i sektorn de närmaste åren. Det visar en rapport från Fackförbundet ST.
Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågorNyhetUppsägningarna på Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor blir färre än befarat. Ingen fast anställd personal måste sluta. En del visstidsanställda kan också få vara kvar.
STNyhetSTs totala medlemsantal ökade från 91 000 till 91 500 under 2014. De yrkesverksamma medlemmarna blev 650 fler. ”Mycket positivt och glädjande”, säger STs kommunikationschef Anna Wickman.
DomstolNyhet"Jag är inte så rädd av mig, men man börjar ju tänka mer i vissa situationer", säger Annika Wikstrand, arbetsplatsombud för ST på Malmö tingsrätt efter explosionen vid Malmö rättscentrum tidigare i veckan.
STNyhetFramtiden är temat för STs årliga ordförandekonferens. Förbundsordförande Britta Lejon inledde med att prata om de framgångar hon anser att STs frågor rönt i riksdagsvalet.
SISNyhetFöreträdare för ST inom SiS slår larm i en debattartikel – sedan beläggningen på LVM-hemmen ökat till mer än 110 procent saknas förutsättningar att garantera en säker arbetsmiljö för personalen.
ArbetsmiljöNyhetEfter krav från de lokala facken ST och Saco kommer nu den administrativa personalen på Arbetsmiljöverket att samlas för att diskutera arbetsmiljön. En enkät har visat på stora brister.
FackligtNyhetSTs ordförande Britta Lejon är ny ordförande för den europeiska organisationen NEA, National European Administration, som organiserar statsanställda i hela Europa.
Prenumerera på