Annons:

Utrikesförvaltning

Ämne:Utrikesförvaltning
Här hittar du de artiklar Publikt publicerat om Utrikesförvaltning. Du kan även följa vad Publikt skriver om Utrikesförvaltning genom att prenumerera på RSS-flödet för detta ämne.
RegeringskanslietNyhetUtrikesdepartementet, UD, har som en följd av coronapandemin beslutat att tillfälligt ta hem viss personal och deras familjer från särskilt utsatta riskområden, rapporterar Ekot.
OffentlighetsprincipenNyhetJustitieombudsmannen, JO, riktar återigen kritik mot utrikesdepartementet, UD, för hanteringen av allmänna handlingar. JO är mycket kritisk till att en journalist fått vänta mer än ett halvår på besked om handlingar han begärt.
UtrikesförvaltningenNyhetEn lokalanställd vid den svenska ambassaden i Teheran lämnade ut sekretessbelagda uppgifter om ett asylsökande par i Sverige, uppger SVT. Händelsen har utretts av utrikesdepartementet.
öppenhetNyhetUtrikesminister Margot Wallström, S, prickas av ett enigt konstitutionsutskott för UDs hantering av offentlighetsprincipen under Sveriges kampanj för en plats i FNs säkerhetsråd.
KorruptionNyhetSkyddet mot korruption och andra oegentligheter i samband med migration är svagt och kan stärkas vid Sveriges utlandsmyndigheter. Det konstaterar Riksrevisionen efter en granskning.
ÖppenhetNyhetJournalistförbundet har anmält utrikesdepartementet, UD, till Justitieombudsmannen sedan förbundet ännu efter tre månader inte fått tillgång till utrikesministerns e-postlogg.
UDNyhetEn tidigare UD-anställd har åtalats misstänkt för grovt tjänstefel och medhjälp till grov urkundsförfalskning, rapporterar SVT. Tjänstemannen har i sitt arbete på en ambassad i Afrika beviljat visum på felaktiga grunder.
UtrikesdepartementetNyhetUtrikesdepartementets hantering av allmänna handlingar ska förbättras genom ett åtgärdsprogram. En utredning om hur UD hanterar allmänna handlingar har överlämnats till regeringen.
RegeringskanslietNyhetEn anställd vid den svenska ambassaden i Litauen fick sparken sedan hon krävt kollektivavtal och bättre arbetsvillkor för personalen. Europadomstolen fastslår att hennes sak måste prövas i litauisk domstol, skriver hennes advokat i Dagens Juridik.
UtrikesförvaltningNyhetSveriges nya generalkonsulat i New York har invigts av näringsminister Mikael Damberg. Vid invigningen medverkade den nye generalkonsuln Leif Pagrotsky och representanter för amerikanska UD och staden New York.
UDNyhetPersonalen på Sveriges ambassad i Beirut kräver bättre betalt för de riskfyllda resorna in i Syrien, skriver Dagens Nyheter. Enligt en skrivelse till utrikesdepartementet, UD, täcker ersättningen inte ens deras kostnader.
UtrikesförvaltningNyhetRegeringen har beslutat att Sverige ska öppna nya ambassader i Manila, Lima och Tunis under nästa år. Förhoppningen är att det ska sätta fart på den svenska exporten till de tre länderna.
UtrikespolitikNyhetSverige kommer att öppna en ambassad i Tunisien. Det meddelade statsminister Stefan Löfven i överläggningar med Tunisiens president Béji Caïd Essebsi, som är på statsbesök i Sverige.
it-attackerNyhetSvenska myndigheter och företag utsätts för återkommande virusangrepp från Ryssland och Kina. Det uppger det internationella IT-säkerhetsföretaget Fireeye i en rapport, skriver Svenska Dagbladet.
Prenumerera på