Annons:
LEDARSKAP
Fördjupning
AVEva Spira0 kommentarerTyck till!

"Man måste våga vara sig själv"

Att vara bollplank, inspiratör, sprida arbetsglädje och entusiasm. Det är några sidor av chefsrollen som museichefen Christina Hallman tycker är viktiga.
–Men det handlar också om att kunna samordna, planera och leda verksamheten och att vara en resurs för medarbetarna, förklarar hon.

Christina Hallman har mångårig erfarenhet av att vara chef i staten. Sedan två år huserar hon bland skelett, björnar, växter och mineraler på Naturhistoriska riksmuseet i Stockholm. Inom museets väggar finns också biografen Cosmonova och utställningar om rymden och om människan – för att bara nämna några.

Där finns 220 fast anställda och ett varierande antal gästforskare och doktorander.

–När jag kom hit fanns redan en uppsättning värderingar som alla ska arbeta emot. De är guld värda för mig, säger hon.

Värderingarna handlar om att verksamheten ska ha hög kvalitet, att organisationen ska vara tydlig och öppen och att det ska finnas en vi- och gemenskapskänsla bland de anställda.

–Nu är min dörr alltid öppen förutom när vi har sammanträden, förklarar Christina Hallman.

Hon anser att chefen ska vara ett etiskt ryggstöd och ett föredöme när det gäller hur man beter sig mot varandra.

–Fast ingen kan vara ett helgon, lägger hon till.

En chef ska också vara konsekvent och kunna fatta beslut. Christina Hallman tror att hon själv uppfattas som ganska beslutsfähig.

–Men naturligtvis kan jag fatta fel beslut. Då måste jag kunna komma tillbaka och säga att vi gör på ett annat sätt.

Och visst kan även chefen känna tvekan och ångest inför ett beslut.

–Då ska man kunna säga att det här bekymrar mig, eller det här förstår inte jag. Många chefer har en skräck för att göra bort sig. Men jag anser att man måste våga vara sig själv och kunna medge att man gör fel.

Christina Hallman säger att hon inte har särskilt mycket skrivbordsjobb. Hennes uppgift är mer svårgripbar än mellanchefernas och handlar mycket om att &quoteanvända huvudet&quote.

–Det är mellancheferna som gör jobbet. Jag måste visa dem mycket förtroende och låta dem få göra på sitt sätt.

Direkt under henne finns fyra avdelningschefer. Hon träffar dem ungefär var tionde dag då de har &quotekvartssamtal&quote.

Alla avdelningschefer har delegation med egen beslutsrätt och ansvar för den egna budgeten. Något annat är inte möjligt, menar Christina Hallman.

–Att ha ansvar och inte befogenheter fungerar inte.

Hon säger sig vara imponerad över hur mycket det jobbas på museet.

–Men avigsidan är att man riskerar att jobba så hårt att man inte hinner med livet. Jag försöker få gehör för att man inte ska jobba övertid, säger Christina Hallman, som själv sällan jobbar över.

Christina Hallman har aldrig planerat att bli chef, förklarar hon. Hon har varit fackligt aktiv inom ST och alltid haft en önskan att få vara med och &quotegöra något bra&quote. Därtill gillar hon att bestämma och att vara med där det händer saker.

–Jag tror att det ligger i ens uppfostran att vilja vara med och styra och ställa.

Christina Hallman säger att hon gillar att jobba i staten och har aldrig funderat på att byta till privat verksamhet.

–För mig handlar det om samhällsnytta, att jobba för medborgarna och på bästa sätt förvalta skattebetalarnas pengar.

Under åren som chef har hon bytt jobb flera gånger. Hon säger att det beror på att hon gillar omväxling och att &quotehoppa på isflak&quote som hon uttrycker det.

–Jag har lärt mig att förhållandena och grundstrukturerna på arbetsplatserna är sig tämligen lika. Jag tycker att jag har fått nya intryck när jag har bytt jobb. Det har gjort att jag har kunnat förädla mina kunskaper. Med det säger jag inte att jag gör rätt, men jag tror det blir ett snäpp bättre varje gång.

Men hon har inga planer på att byta jobb fler gånger. Hon trivs där hon är och har inte heller så många år kvar till pensionen.

Christina Hallman har varit en av mentorerna i Statens kvalitets- och kompetensråds mentorprogram (se även nästa uppslag). Förutom att delge sina erfarenheter till adepterna har det handlat mycket om att lyssna, förklarar hon.

–Ibland är jag bara tyst i trekvart. Sedan kan jag få höra &quotevad bra saker du sa idag&quote.

Christina Hallman tror inte att det går att bli en bra chef utan att ha en viss talang för det. Hon menar att rekryteringsarbetet när man söker nya chefer är mycket viktigt.

–Det finns också en stor begåvningsreserv bland kvinnor och invandrare, säger hon.

För chefer som inte fungerar eller som vill byta jobb måste det finnas alternativa karriärvägar, anser Christina Hallman.

–Det får inte vara så dramatiskt att det är en livskatastrof att inte längre vara chef. Själv har jag tänkt att jag alltid kan jobba på bibliotek eftersom jag också är bibliotekarie.

Har hon haft problem i jobbet har hon alltid försökt hitta någon att prata med. Antingen på jobbet eller hemma vid köksbordet. Har det inte fungerat har hon anlitat en konsult på företagets bekostnad.

Hon anser att de anställda har en oeftergivlig rätt att ställa krav på sin chef. När hon får samma fråga som i enkäten nedan &quoteVilka krav anser du att man kan ställa på en chef&quote, räknar hon snabbt upp:

–Lyhördhet, beslutsfähighet, empati, arbetsförmåga, förmåga att skapa strukturer, konsekvens… Som chef ska man ha klart för sig att de kraven ställs och försöka leva upp till dem – även om de inte alltid kan uppfyllas.

På frågan vad hon tycker är det svåraste med chefsjobbet svarar hon:

–Att inte räcka till överallt. Det är lätt att bli kvar i det här rummet och ha mottagning som hos doktorn.

Hon räknar upp ytterligare några saker hon tycker är svåra, som att medla i personkonflikter och ge verksamheten ett bra innehåll. Sedan skiner hon upp och säger:

–Just nu tycker jag att allt är så vansinnigt roligt att jag knappast kan komma på något som är svårt med jobbet!

Christina Hallman
Ålder: 62 år

Yrke: Chef för Naturhistoriska riksmuseet

Familj: Maken Kåge och tre vuxna barn

Inkomst: 58000 kronor i månaden

Bor: I Saltsjöbaden söder om Stockholm

Tidigare chefsjobb: Administrativ chef vid Svenska Riksteatern, kulturchef i Umeå kommun, kulturchef i Stockholms kommun, generaldirektör vid Riksutställningar.

Bli den första att tycka till!
ARBETSMILJÖNyhetSymtom på depression som nedstämdhet, koncentrationssvårigheter och brist på energi kan leda till färre år i arbetslivet, visar en ny dansk studie.
DiskrimineringNyhetDiskrimineringslagen är inte är tillräckligt ändamålsenlig och inte tillräckligt effektiv, skriver diskrimineringsombudsmannen Agneta Broberg i myndighetens årsredovisning. Därför behöver den ses över, anser hon.
ArbetsmarknadNyhetNyanlända män har i större utsträckning subventionerad anställning, medan kvinnor i stället fortsätter i förberedande insatser, enligt en rapport från Institutet för arbetsmarknads- och utbildningspolitiska studier, IFAU.
Fördjupning: avtalsrörelsenFördjupningI år får 2,8 miljoner anställda nya avtal om löner och villkor. Först ut är parterna i industrin, och det avtal de träffar lär sätta nivån även för STs medlemmar. Men industrins ”märke” har försvagats de senaste åren och kritiker vill se den svenska lönebildningen förändras.
rättsväsendetNyhetTvå jurister i Göteborg har startat en organisation som kostnadsfritt ska hjälpa personer som anser sig oskyldigt dömda. Oskyldighetsprojektet är en ideell organisation efter en amerikansk förebild.
KriminalvårdenNyhetKriminalvårdens generaldirektör Stefan Strömberg har beslutat att säga upp de lokala kollektivavtalen på myndigheten. Arbetsgivaren vill ha nya avtal som bättre motsvarar Kriminalvårdens behov, och som är anpassade till det centrala avtalet för myndigheterna. STs avdelningsordförande Per Sunneborn är inte förvånad, säger han till Publikt.
MedlingsinstitutetNyhetTrots stor medial uppmärksamhet kring förra årets hamnkonflikt och pilotstrejken sammanfattar Medlingsinstitutet förra året som lugnt. Generaldirektören Irene Wennemo anser att arbetsmarknadens parter tar ansvar. Nu blickar man framåt mot årets stora avtalsrörelse.
OmlokaliseringNyhetFyra av de fem statliga myndigheter som föreslagits flytta jobb till Härnösand är negativa till förslaget, rapporterar SVT. Den femte myndigheten har ännu inte lämnat sitt remissvar.
ArbetsmiljöNyhet Regionala skyddsombud bör få utökad tillträdesrätt till alla arbetsplatser som har kollektiv­avtal. Det skriver arbetsmarknadsminister Eva Nordmark, S, tillsammans med ordförandena för fackförbunden Byggnads och IF Metall på DN Debatt.
ArbetsförmedlingenNyhetArbetsförmedlingen har beslutat att återupprätta fast bemanning på kontoren i Pajala, Storuman, Vilhelmina, Jokkmokk och Hammarstrand. De fyra förstnämnda kontoren skulle enligt tidigare beslut enbart bemannas av tillrest personal för bokade möten, och kontoret i Hammarstrand skulle avvecklas.
ArbetsförmedlingenNyhetEn tidigare anställd vid Arbetsförmedlingen åtalsanmäls av myndigheten. Mannen ska enligt anmälan ha tagit emot 10 000 kronor för att hjälpa en arbetssökande med tillfälligt uppehållstillstånd att få jobb.
SocialförsäkringarNyhetAntalet personer som beviljats sjukersättning har enligt Försäkringskassans egen statistik aldrig varit så få som under förra året, skriver Arbetet. Totalt beviljades 5 478 personer sjukersättning under 2019.
MigrationsverketNyhetJustitiekanslern, JK, riktar kritik mot Migrationsverket för brister i samband med behandlingen av två asylsökande bröder från Afghanistan. Den ene brodern tog sitt liv när han fick avslag på asylansökan. Men JK anser inte att staten har något skadeståndsansvar för den kvarvarande yngre brodern.
StatsförvaltningNyhetI höstas efterlyste Riksrevisionen ett hårdare jobb från regeringens sida med att åtgärda problemen med föråldrade it-system hos myndigheter. Men regeringen, som nu har lämnat sitt svar till riksdagen, håller inte med och pekar på att flera åtgärder genomförts.
​SEXUELLA TRAKASSERIERNyhetParterna bör samverka för att få kollektivavtal som fokuserar på sexuella trakasserier, skriver juristen och tidigare jämställdhetsombudsmannen Lena Svenaeus i en rapport från tankesmedjan Arena Idé. Hon framhåller Kanadas fackföreningsrörelse som en inspirationskälla.
MigrationsverketNyhetEn anställd vid Migrationsverket i Malmö som arbetade med att ge stöd till nyanlända asylsökande har dömts till fängelse för grovt narkotikabrott, grovt vapenbrott och rattfylleri. Myndigheten ser allvarligt på brotten och vill avskeda mannen.
DigitaliseringNyhetTCO drar nu igång en stor utbildningssatsning, riktad till hundratals medlemmar i tre medlemsförbund. Satsningen görs i samarbete med innovationsstiftelsen Nesta och Google i fem europeiska länder.
MutorNyhetEn tjänsteman på Transportstyrelsen har enligt Dagens Nyheter åtalsanmälts för misstänkt mutbrott. Men utredningen lades ned sedan preskriptionstiden gått ut. Tjänstemannen arbetar fortfarande kvar vid myndigheten.
SPÅRTRAFIKENNyhetFågelbajs och dun gör arbetsmiljön ohälsosam på flera tunnelbanestationer i Stockholm. Vid en station har man tvingats stänga av luftkonditioneringen för att undvika att andas in partiklar, skriver huvudskyddsombudet i en anmälan till Arbetsmiljöverket.
ArbetsförmedlingenNyhetArbetsförmedlingen har hittills säkrat möjligheten till lokal närvaro på 99 av de 132 orter där myndigheten beslutat att avveckla kontor, enligt en ny rapport från myndigheten. Men ST inom Arbetsförmedlingen kritiserar att samarbetet med Statens servicecenter benämns som att man ”säkrat närvaron”.
POLISENNyhetJohanna Lindgrens provanställning vid Polisen avslutades med motiveringen att hon har dyslexi. Diskriminering, ansåg facket, som drev saken till Arbetsdomstolen. I början av mars kommer domen. ”Det är fortfarande mitt drömjobb, men jag har ingen tillit till Polisen som arbetsgivare längre”, säger Johanna Lindgren till Publikt.
DigitaliseringNyhetEfter en utvärdering föreslår Statskontoret att Digitaliseringsrådets kansli avvecklas och att den rådgivande uppgiften överförs till Regeringskansliet. Vissa andra uppgifter kan övertas av Myndigheten för digital förvaltning, anser Statskontoret.
SCBNyhetDen bristande kvaliteten i SCBs underlag har medfört fel som gjort att arbetskraftsundersökningarna har påverkats på ett allvarligt sätt, konstaterar myndigheten i en rapport till regeringen.
SPÅRTRAFIKENNyhetST och Arriva har nått en uppgörelse om ersättning till en spårvagnsförare som nekats sjuklön under sjukutredning. ST ansåg att kollektivavtalets regler innebar att arbetsgivaren var skyldig att betala sjuklön – men Arriva höll inte med. ”Medlemmen ville ha ett avslut”, säger STs jurist Joakim Lindqvist till Publikt.
KriminalvårdenNyhetDomstolsverkets generaldirektör Martin Holmgren blir ny generaldirektör för Kriminalvården, meddelade justitieminister Morgan Johansson vid en presskonferens i dag. "Jag är mån om en god relation med de fackliga organisationerna", säger Martin Holmgren till Publikt.
StatsförvaltningNyhetRegeringen har gett Naturvårdsverket i uppdrag att se över och ge förslag på förändringar i miljöledningsförordningen. Syftet är att stärka de statliga myndigheternas miljöarbete.
DemokratiNyhetRegeringen har tillsatt en parlamentarisk utredning som ska utreda ett starkare skydd för demokratin och domstolarnas oberoende. I uppdraget ingår också att utreda möjligheterna för ett förbud mot medlemskap i terrororganisationer.
SCBNyhetYtterligare ett av de företag som SCB anlitar för att göra telefonintervjuer till sina undersökningar, Mind, har haft stora problem med leveranser och kvalitet, rapporterar SVT. Tidigare har myndigheten meddelat att man bryter med leverantören Evry på grund av kvalitetsproblem.
KriminalvårdenNyhetFacken inom Kriminalvården har i ett öppet brev uttryckt sin oro över beläggningssituationen och samtidigt riktat tuff kritik mot arbetsgivaren på flera punkter. Nu svarar ledningen på kritiken och lovar samtidigt nya platser med start redan under våren.
FörsäkringskassanNyhetJustitieombudsmannen, JO, riktar skarp kritik mot att Försäkringskassan inte lyckats få bukt med de långa handläggningstiderna inom omprövningsverksamheten – trots upprepade påtryckningar.