Annons:
Myndigheten för arbetsmiljökunskap, Mynak, har kritiserats för arbetsmiljöproblem och dåligt ledarskap. Enligt det nyvalda skyddsombudet Håkan Åhlenius är Mynak redo att starta om. "Folk är inte på väg bort längre", säger han till Publikt.Bild:Mostphotos
MYNDIGHETEN FÖR ARBETSMILJÖKUNSKAP
Nyhet
AVLinus Hellerstedt0 kommentarerTyck till!

Omstart för arbetsmiljöarbetet efter avhopp

I september hoppade företagshälsovården av sitt uppdrag på Myndigheten för arbetsmiljökunskap, Mynak. Samtidigt sade skyddsombudet upp sig. Nu har man utsett ett nytt skyddsombud och anlitat ett nytt företag för att kartlägga arbetsmiljön. ”Det är klart att det som har varit har påverkat”, säger nya skyddsombudet Håkan Åhlenius till Publikt.
Håkan Åhlenius, skyddsombud på Mynak.Bild:Privat

Kort efter att Myndigheten för arbetsmiljökunskap, Mynak, inrättades i juni 2018 larmade skyddsombudet arbetsgivaren om arbetsmiljöproblem. I en anonym skrivelse till arbetsmarknadsdepartementet uttryckte dessutom anställda vid myndigheten missnöje med generaldirektör Nader Ahmadis ledarskap. Flera anställda sade också till Dagens Nyheter att de valde att sluta på myndigheten på grund av arbetsmiljön.

Som en av åtgärderna för att komma tillrätta med arbetsmiljöproblemen anlitade Mynak företagshälsovårdsföretaget Previa för att kartlägga den psykosociala arbetsmiljön.

Men i september lämnade Previa uppdraget eftersom man inte tilläts ställa frågor till tidigare anställda som slutat, rapporterade Dagens Nyheter efter att ha tagit del av en mejlkonversation mellan företaget och Mynak. Ungefär samtidigt sade det dåvarande skyddsombudet upp sig. 

Det företag som tog över Previas uppdrag, Sonder, är främst inriktat på att utveckla organisationer. Företaget har nyligen presenterat en rapport, som ledningen och det nytillträdda skyddsombudet tog del av under förra veckan, enligt Håkan Åhlenius.

Enligt honom har Sonder inte intervjuat personal som har slutat på myndigheten i sin kartläggning.

– Det finns både för- och nackdelar med det. Min personliga uppfattning är att detta i första hand är det något som gäller de som är anställda i dag på myndigheten och jag tror att det är viktigt att lägga fokus på dem, säger han till Publikt.

Håkan Åhlenius har ännu inte satt sig in i rapporten fullt ut, och kan därför inte kommentera den mer i nuläget. Han känner inte fullt ut igen sig i den bild av myndigheten som framkommit i media, säger han.

– Jag vill säga att arbetsmiljön är god nu.

Myndigheten har satt ihop en skyddskommitté samt arbetat med en så kallad "code of conduct", ett dokument om hur man ska förhålla sig till varandra, berättar Håkan Åhlenius.

Eftersom Mynak saknar HR-avdelning har HR-konsulter från Statens servicecenter varit inkopplade för att hjälpa ledningen med att ta fram en handlingsplan för arbetsmiljöarbetet.

I ett pressmeddelande skriver Mynak att den färdiga handlingsplanen bland annat slår fast att man ska förebygga ohälsosam arbetsbelastning samt genomföra arbetsmiljöronder och göra medarbetarundersökningar.

Man ska också höja kunskapsnivån inom myndigheten kring systematiskt arbetsmiljöarbete, enligt pressmeddelandet.

– Den lagstiftningen borde vara självklar för oss på den här myndigheten, men det är så pass viktiga frågor att vi behöver ta upp dem ändå, säger Håkan Åhlenius.

Efter att arbetsmiljöproblemen blev kända kallade dåvarande arbetsmarknadsministern Ylva Johansson, S, till sig Mynaks generaldirektör Nader Ahmadi, som meddelade att han tagit hjälp av konsulter och mentorer för att få råd i sitt ledarskap.

Härnäst ska arbetsgivare och skyddsorganisation utvärdera resultatet av Sonders rapport, enligt Håkan Åhlenius.

– Nu är det väldigt viktigt att vi jobbar med det här som har kommit fram så att vi kan gå vidare. Vi ser framåt nu med det här arbetet, säger han.

Bli den första att tycka till!
StatsförvaltningNyhetEkonomistyrningsverket, ESV, och Statskontoret bjuder in myndigheter att delta i ett projekt för att effektivisera myndigheternas administration. Målet är att ta fram en modell för att analysera myndigheternas administration.
RättsväsendetNyhetI en lagrådsremiss föreslår regeringen ett förbud att sprida bilder som tagits under rättegångar. Förslaget ska förhindra att olagliga bilder kommer ut och sprids på sociala medier.
TCONyhetAtt göra det lättare att byta bana under ett arbetsliv är en prioriterad fråga för TCO. Personligen har TCOs nya ordförande Therese Svanström inte gjort några stora omställningar under karriären, även om hon hoppat in i och ut ur politiken några gånger, berättar hon i en intervju i Publikt.
Kort om: tjänstledighetFördjupningVill du utbilda dig till florist eller uppdatera dina kunskaper i engelska? Behöver du vårda en närstående eller har du ett fackligt förtroendeuppdrag? Här är fakta om vilka regler som gäller för tjänstledighet.
A-KASSANNyhetUtbetalningarna från STs a-kassa ökade med 17,5 procent förra året jämfört med 2018. Det är den femte största ökningen bland alla a-kassor, visar siffror från Sveriges a-kassor.
ARBETSFÖRMEDLINGENNyhetArbetsmiljöverket förvarnar Arbetsförmedlingen i region syd om att krav på arbetsmiljöåtgärder är på väg, bland annat vad gäller tydlighet om hur medarbetarna ska prioritera bland arbetsuppgifterna. Kraven kommer efter en inspektion till följd av en anmälan från skyddsorganisationen i regionen.
PolisenNyhetEfter Säpochefen Klas Fribergs kritik mot hur regeringen hanterar frågan om lagring av information hos digitala meddelandetjänster säger digitaliseringsminister Anders Ygeman att han är beredd till ytterligare åtgärder.
DiskrimineringNyhetDet var inte diskriminering när Tolkcentralen i Region Stockholm nekade en döv man jobb som receptionist. Det slår Arbetsdomstolen fast sedan Unionen stämt arbetsgivaren, skriver tidningen Kollega.
KRIMINALVÅRDENNyhetEn intagen på häktet i Göteborg har anmält till Justitieombudsmannen att personal ska ha ritat smileys bakom galler och karikatyrer av mörkhyade på ägg som serverades till de intagna. Arbetsgivaren bekräftar för Publikt att en internutredning pågår.
PolisenNyhetI en debattartikel kritiserar Säkerhetspolisens chef Klas Friberg regeringen för att förhindra att polisen får tillgång till viktig krypterad information på webben. Informationen är viktig för brottsbekämpningen, skriver han.
ArbetsmarknadNyhetArbetsgivarna i staten redovisar ökade svårigheter att rekrytera högutbildad arbetskraft, enligt Arbetsgivarverkets konjunkturbarometer. Samtidigt har det blivit lättare att anställa chefer och att behålla personal.
LönerNyhetDe svenska kollektivavtalens lägsta löner påverkar hela arbetsmarknaden – även på arbetsplatser som inte har gällande kollektivavtal. Det visar en rapport från Medlingsinstitutet till regeringen.
STATSBUDGETENNyhetRegeringen och dess samarbetspartier Centern och Liberalerna kommer att skjuta till extra pengar i vårändringsbudgeten till flera myndigheter, däribland Statens institutionsstyrelse. Det lämnade man besked om vid en presskonferens i dag.
MigrationsverketNyhetMigrationsverket upptäckte 481 fall av misstänkt människohandel under 2019. Det är en ökning med närmare hundra fall jämfört med 2018. Den vanligaste formen är människohandel för sexuella ändamål.
KriminalvårdenNyhetJustitieombudsmannen riktar allvarlig kritik mot häktet i Göteborg, sedan en intagen man med funktionsnedsättning inte fått sina särskilda behov tillgodosedda under tiden i häktet.
MutorNyhetUnder 2019 dömdes 30 personer för mutbrott. Det framgår av en rapport från Institutet mot mutor. Korruptionsrisken är enligt institutet störst i mötet mellan privat och offentlig sektor.
KulturNyhetTotalt gjordes 19,8 miljoner museibesök under 2019, enligt organisationen Sveriges museer. Det innebär en ökning med åtta procent jämfört med föregående år.
KRIMINALVÅRDENNyhetST inom Kriminalvården har sagt upp både kollektivavtalet för nationella transportenheten och samverkansavtalet med arbetsgivaren. I nuläget vill arbetsgivaren inte förhandla om ett nytt samverkansavtal, säger myndighetens förhandlingschef Ola Nilsson till Publikt.
SJÖFARTSVERKETNyhetSjöfartsverkets personalansvarsnämnd väljer att inte dela ut någon varning till en chef som var berusad och inte ingrep med kraft då en anställd sexuellt trakasserade en kollega. Den man som utsatte sin kvinnliga kollega för trakasserier har tidigare tilldelats en varning av nämnden.