Konsulter ska hjälpa Mynaks generaldirektör Nader Ahmadi att råda bot på arbetsmiljöproblem inom myndigheten.
Bild: Britt Matsson
Konsulter ska hjälpa Mynaks generaldirektör Nader Ahmadi att råda bot på arbetsmiljöproblem inom myndigheten.

Generaldirektör tar in konsulthjälp

MYNDIGHETEN FÖR ARBETSMILJÖKUNSKAP2019-09-11

Efter rapporter om arbetsmiljöproblem kallades Myndigheten för arbetsmiljökunskaps generaldirektör Nader Ahmadi till departementet för att förklara sig. Nu ska konsulter hjälpa honom med ledarskapet, skriver tidningen Arbetarskydd.

Knappt ett år efter att Myndigheten för arbetsmiljökunskap, Mynak, drog i gång verksamheten kallade dåvarande arbetsmarknadsministern Ylva Johansson, S, till sig generaldirektören Nader Ahmadi. Bakgrunden var medierapporter om stora arbetsmiljöproblem på myndigheten.

Eftersom Mynak inte har någon egen HR-avdelning är HR-konsulter från Statens servicecenter sedan en tid tillbaka inkopplade för att hjälpa ledningen på med att ta fram en handlingsplan för arbetsmiljöarbetet, enligt tidningen Arbetarskydd.

Företagshälsovården har också fått i uppdrag att kartlägga situationen, efter att flera anställda lämnat myndigheten på kort tid. Dessutom kommer generaldirektören att köpa in extra konsulthjälp till sig själv och den övriga ledningen.

”Jag har fått mentorer bland mina kolleger och jag upphandlar en tjänst nu som ledningsstöd och coach för mig och för min ledningsgrupp”, säger Nader Ahmadi till Arbetarskydd.

Han säger också att antalet fackliga möten har ökat, och att ledning och personal tillsammans ska arbeta fram riktlinjer för vad som är ett acceptabelt beteende på jobbet.

Att Mynak inte har haft någon HR-funktion tidigare har inte haft någon påverkan på situationen. Det är inte heller en orsak till att arbetsmiljöproblem uppstått inom myndigheten, menar Nader Ahmadi.

”HR är ju mest en tjänst för arbetsgivaren. Jag hade duktiga underchefer som kunde det här från sina tidigare arbeten. Jag tror faktiskt inte att det hade någon stor betydelse”, säger han till Arbetarskydd.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA