På läsartoppen

MEDIER2003-12-15

Varje exemplar av Statstjänstemannen har 1,37 läsare. Den är därmed en av de mest lästa fackliga tidningarna.

Av:  Jan-Åke Porseryd

SIFO/Orvesto, som gör regelbundna studier av människors läsvanor, har nu presenterat sina mätningar för förra året.
Dessa visar att många tidningar har fler läsare än vad upplagesiffrorna visar.
Det finns en ”överläsning” på arbetsplatser och i hemmen.

Statstjänstemannan har en stor sådan överläsning. Med en upplaga på 88 200 exemplar, lästes tidningen under år 2000 av hela 121 000 personer.
Tidningen är därmed mest läst bland de TCO-tidningar som ingår i mätningen. Varje exemplar har 1,37 läsare.
Motsvarande siffror för två av STs samarbetsförbund i TriO-projektet är knappt 1,2 för SKTF-tidningen och knappt 0,8 för HTFs Lön & Jobb.

I botten på listan ligger Dagens Arbete, den sammanslagna medlemstidningen för LO-förbunden Metall, Industrifacket, Pappers och Grafia, som med sin jätteupplaga på 585 400 exemplar läses av bara knappt varannan medlem. Tidningen har mindre än 0,4 läsare per exemplar.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA