Rektor tvingas lämna Handels

HÖGSKOLAN2013-05-17

Rolf Wolff, rektor vid Handelshögskolan i Stockholm, lämnar sin tjänst efter knappt ett år. Erik Åsbrink, skolans styrelseordförande, säger att samarbetet inte fungerade.

Under torsdagen sammanträdde styrelsen för Handelshögskolan. På mötet beslutades att rektor Rolf Wolff, i tjänst sedan sommaren 2012, ska sluta ”efter överenskommelse med styrelsen”. Detta enligt ett pressmeddelande från Handelshögskolan.

Ordföranden i skolans styrelse, före detta finansminister Erik Åsbrink, vill inte förklara de bakomliggande orsakerna till att Rolf Wolff tvingas sluta.

– Vi i styrelsen fann att samarbetet med Rolf Wolff inte fungerade och kom då gemensamt överrens med honom om att han ska sluta, säger Erik Åsbrink.

Rolf Wolff får 18 månadslöner i samband med att han lämnar uppdraget.

Enligt Dagens Industri beror avsättningen på att Rolf Wolff kände till mer än han tidigare berättat om en nyligen avsatt VD:s förflutna. VD:n anställdes som chef i ett av Handelshögskolans bolag. Han fick sluta i april då det hade blivit känt att han hade dömts för insiderbrott i Grekland.

Enligt Dagens Industri står det nu klart att Rolf Wolff hela tiden kände till domen i Grekland, men ändå anställde VD:n. Men det vill Erik Åsbrink inte kommentera. Han medger dock att ett tungt ansvar vilar på styrelsen i rekryteringen av rektorer till Handelshögskolan.

– Självklart är det så. Jag ledde rekryteringen av Rolf Wolff och vi i styrelsen har all anledning att rannsaka oss själva, inte minst eftersom rekryteringen av en ny rektor nu tar vid, säger Erik Åsbrink.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA