"Arbetsgivaren har tagit det på allvar", säger STs avdelningsordförande på KB, Märta Forsberg.<br>
Bild: Sören Fröberg
"Arbetsgivaren har tagit det på allvar", säger STs avdelningsordförande på KB, Märta Forsberg.<br>

Skaffade mobbningsplan efter enkät

ARBETSMILJÖ2011-05-23

För första gången har Kungliga biblioteket infört en handlingsplan mot kränkande särbehandling. Orsaken är svaren om mobbning i medarbetarenkäten 2010.

I den senaste medarbetarenkäten på Kungliga biblioteket, KB, uppgav en ovanligt stor andel av de anställda, sju procent, att de hade utsatts för trakasserier, mobbning eller kränkande särbehandling under de senaste tolv månaderna.

Ett år har nu gått. STs avdelningsordförande Märta Forsberg säger att andra problem behandlats med förtur.

– Det gäller den interna kommunikationen och förtroendet för ledningen. Arbetsgivaren har tagit det på allvar, det måste jag säga.

Frågan om kränkningar har hamnat lite i skymundan, delvis för att nyckelpersoner slutat eller bytt befattning.

– Den frågan tycker jag att vi borde ha tagit tag i mer. Men det är inte för sent än. Det var dålig beredskap att fånga upp resultatet och arbeta med det. En medarbetarenkät räcker inte som ensamt instrument.

Anna Runeberg Toom började som personalchef i september 2010. Därför har hon varken varit inblandad i genomförandet eller analysen av medarbetarenkäten. Men hon är ordförande i arbetsmiljökommittén och fäster stor vikt vid enkäten som en lägesbeskrivning.

– Min reaktion och KBs reaktion är att sju procent är höga siffror och vi tar allvarligt på det.

Vad har ni gjort?

– Vi har tagit fram handlingsdokument mot både kränkande särbehandling och diskriminering. Alla ska veta att det inte är acceptabelt och hur man agerar om det ändå inträffar, säger Anna Runeberg Toom.

Dokumentet är det första i sitt slag på KB.

Enligt Arbetsmiljöverkets föreskrifter ska arbetsgivaren vara tydlig med att kränkande särbehandling inte kan accepteras i verksamheten. Regeln har funnits sedan 1994.

Arbetsmiljöverket inspekterade senast KB i oktober 2007. Ärendet avslutades utan åtgärder.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Arbetsmiljö
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA