Annons:
Bild:Lotta Sjöberg
Karriär
Ditt jobb
AVFatima Grönblad0 kommentarerTyck till!

Var lagom personlig när du söker jobb

Personlig lämplighet har blivit allt viktigare på arbetsmarknaden. Men att berätta om sig själv i ett personligt brev är inte lätt. Erfarna rekryterare säger till Publikt att man bör hålla det privata kort, men ge exempel på erfarenheter som är användbara i det aktuella jobbet.

Att kunna visa att du har rätt utbildning och yrkeserfarenhet är förstås viktigt för att få jobbet du vill ha. Men det är bara ett steg i urvalsprocessen. För att få klarhet i om du är rätt val vill arbetsgivaren även få en bild av dig som person. Irene Jagt är rådgivare på Trygghetsstiftelsen och har tidigare jobbat med rekrytering av chefer och specialister.

Hon tycker själv att det personliga brevet i ansökan är viktigt, men vet att andra rekryterare inte alltid tar sig tid att läsa personliga brev i den första sållningen. 
– Så mitt tips är att ta med en kort sammanfattning med dina erfaren­heter, egenskaper och karriärmål även i ditt cv, för att öka chansen att bli utvald. Sedan kan du använda det personliga brevet som ett säljbrev, där du verkligen beskriver varför just du passar.

När det gäller rena faktauppgifter om exempelvis familj, var man bor och fritids­intressen tycker Irene Jagt att man ska hålla sig kort. 
– Man vill gärna läsa lite om det som rekryterare. Inte för att det är viktiga uppgifter, utan för att det gör det lätta­re att komma ihåg någon i den stora mängden. Men det räcker med ett par–tre meningar. 

SJs rekryteringschef Ingrid Jonsson rekryterar personal till huvudkontoret. Hon tycker att det är bra att få en känsla för hur de sökandes liv ser ut. Det gör det lättare att göra sig en bild av personen, och kan ge intressanta ingångar att gå vidare med.
– Jag tycker att det är kul att läsa vad man gör på fritiden, då kan man prata lite om det på intervjun sedan. Någon kanske har dansat balett, då kan man fråga vad som gjorde att personen blev intresserad av det. På så sätt får man 
ytterligare en pusselbit. 

Ingrid Jonsson lägger stor vikt vid personliga egenskaper och kompetenser. Dels för att kolla att personen har vad som krävs för den specifika tjänsten, dels för att bedöma hur den skulle passa in i arbetsgruppen. Men trots att hon jobbat länge med rekrytering tycker hon fortfarande att det är svårt att ta reda på vem någon är.
– När jag sitter i en intervju blir jag jättenyfiken på vem jag har framför mig. Vi har ju flera verktyg för att ringa in det – personligt brev, intervju, referenser och ett testbatteri. Men man har fortfarande alltid ett vitt fält i mitten. 

Arbetsgivarna vill alltså veta vem du är. Men samtidigt är de bara intresserade av de delar av dig som är användbara i jobbet. För att navigera rätt i detta är grunden att lusläsa annonsen. Vilka egenskaper eftersöks? Vill de ha någon som är strukturerad? Analytisk? Service­inriktad? Det är detta, och inget annat, som du ska utgå från i ditt personliga brev, menar Ingrid Jonsson. 

Hon tycker att det bästa är att ge exem­pel på styrkor och egenskaper utifrån tidigare yrkesliv. Men det kan också kan funka att berätta om situationer från föreningsliv eller privat­liv.
– En gång när vi sökte en business controller var det en som berättade att hon är projektledaren hemma och gör excelark för att ha koll på familjen och alla aktiviteter. Jag skulle bli galen om jag levde ihop med en sådan person, men det kan vara bra i just det jobbet. Det visade att hon har det strukturerade tänket i sig.

En sådan berättelse imponerar dock inte på alla rekryterare. Sari Hammarberg, rekryteringschef på Arbetsförmedlingen, anser inte att man ska ta exempel från sitt familjeliv.
– Jag tycker att det behöver handla om något man gjort utanför hemmet, kanske engagemang i en bostadsrättsförening eller en idrottsförening. 

För vissa tjänster tycker hon att det är intressant att få veta hur personens nätverk ser ut.
– Om man ska jobba med att få ut arbets­lösa i arbete är det otroligt relevant om man har jobbat i en förening eller haft kontakt med olika företag.

Det finns också sammanhang där personliga erfarenheter kan vara intressanta, konstaterar Sari Hammarberg. Det kan exempelvis vara om någon har börjat om sitt liv i ett nytt land. 
– Om man söker jobb som arbets­förmedlare kan det vara värt att berätta. Där möter man ofta personer som nyligen anlänt till Sverige. 

Vilken ton ska man då ha i ansökan och det personliga brevet? 
– Jag tycker det är bra att spegla den man är i hur man uttrycker sig. Men det kan vara lite av en generationsfråga. En del kanske uppfattar det som slarvigt om man uttrycker sig personligt, säger Sari Hammarberg.

Irene Jagt betonar att arbetsgivare vill ha kandidater som är motiverade för jobbet. Då gäller det att visa det, genom att skriva en anpassad och välformulerad ansökan.
– Jag själv är jättekänslig för stavfel. Om jag söker en redovisningsekonom och den personen har stavat fel på noggrann, då väljer jag inte den. Det må låta fånigt, men jag tycker ändå att det säger något om dig som person.

Ämnen: karriär
Så berättar du vem du är
  • Förbered dig genom att be kolleger eller vänner berätta vad de ser som dina starka sidor och utvecklingsområden.
  • Läs annonsen noga och notera vilka egenskaper som krävs. Fundera på om du har dem, och vilka exempel du i så fall kan ge.
  • Skriv gärna något i det personliga brevet om privata omständigheter som familj och fritidsintressen, men håll det kort.
  • På STs hemsida finns flera tips – sök på "personligt brev" på st.org.
Bli den första att tycka till!
NyhetST tar strid för en medlems rätt att genomföra skogsinventeringar och granska avverkningsanmälningar på sin fritid. Länsstyrelsen i Dalarnas län har beslutat att Sebastian Kirppu inte får ägna sig åt detta på sin fritid, med hänvisning till att det skulle kunna vara en förtroendeskadlig bisyssla. Förbundet vill nu att Arbetsdomstolen upphäver beslutet.
ArbetsmiljöNyhetStatliga myndigheter följer inte arbetsmiljölagens regler om att anställda ska ha inflytande över arbetet mot hot och våld. Det bedömer forskare som intervjuat huvudskyddsombud på tio stora myndigheter.
ÖppenhetNyhetEtt halvår efter att Journalistförbundet begärt att få ut utrikesminister Margot Wallströms e-postlogg har regeringen lämnat ut den. I stället för att hemligstämpla hela loggen har man prövat sekretessen rad för rad.
Val 2018FördjupningPublikts valbevakning fortsätter, nu med fokus på hur partierna ser på styrningen av myndigheter och statliga bolag. Några av STs viktigaste krav på den kommande regeringen är fler anställda i staten och att det inte blir några nya omlokaliseringar av myndigheter.
HögskolanNyhetAndelen forskande och undervisande personal ökar i förhållande till andra personalgrupper i högskolan, enligt statistik från Universitetskanslersämbetet, UKÄ.
JämställdhetNyhetLöneskillnaden mellan män och kvinnor fortsätter att minska på arbetsmarknaden, enligt en rapport från Medlingsinstitutet. Den oförklarade delen av löneskillnaden är nu 4,3 procent.
FörsäkringskassanNyhetJustitieombudsmannen riktar allvarlig kritik mot Försäkringskassan för dess långsamma handläggning av två fall där människor ansökt om ersättning för vård i ett annat EES-land.
PolisenNyhetJustitieombudsmannen, JO, riktar allvarlig kritik mot Polismyndigheten, sedan en man avlidit i samband med polistransport till ett behandlingshem.
HÖGSKOLANNyhetKonkurrens om forskningsmedel på universitet och högskolor leder inte till bättre forskning. Ökade statliga basanslag är en bättre väg att gå, enligt en ny forskningsstudie.
HÖGSKOLANNyhetEn bedragare lurade Malmö universitet att skicka en professors lön till sitt eget konto. ”Ganska genialt”, säger Polisens nationella expert på bedrägerier till Ekot. Universitetet ändrar nu sina rutiner.
REGERINGENNyhetTrots att Socialdemokraterna anser att allmän visstid bör avskaffas har Regeringskansliet har över 200 anställda på allmän visstid, rapporterar Dagens Nyheter. ”Allmän visstid är ett stort problem, och det har sett likadant ut i flera år", säger STs avdelningsordförande Thomas Janson till Publikt.
KRIMINALVÅRDENNyhetTvå kriminalvårdare på häktet i Helsingborg har friats av personalansvarsnämnden för sin användning av pepparsprej mot en intagen. Nyligen friades en kriminalvårdare av tingsrätten efter en liknande händelse.
BolagsverketNyhetBolagsverket i Sundsvall ska få en tydligare roll i kampen mot brottslighet. Det säger näringsminister Mikael Damberg, S, till SVT och lovar att se över lagstiftningen.
HögskolanNyhetUniversitets- och högskolerådet, UHR, får regeringens uppdrag att öka tillgängligheten till högskolan och att motverka diskriminering av studenter med funktionsnedsättning.
REGERINGENNyhetRegeringen utlovar 120 nya statliga jobb i Kiruna. De ska ersätta de arbetstillfällen som försvinner när Radiotjänst i Kiruna läggs ned.
SocialförsäkringNyhetFörra generaldirektören för Försäkringskassan, Ann-Marie Begler, får nu ett nytt uppdrag av regeringen. Hon ska utreda en samordning av utbetalningar från välfärdssystemen.
ArbetsförmedlingenNyhetJustitieombudsmannen, JO, riktar allvarlig kritik mot Arbetsförmedlingen för att ha lämnat ut uppgifter om en arbetssökandes personliga förhållanden utan att först pröva om uppgifterna omfattades av sekretess.
JämställdhetNyhetLöneskillnaden mellan statsanställda män och kvinnor har minskat med 0,9 procentenheter. Den del av löneskillnaden som inte kan förklaras av objektiva faktorer, den så kallade oförklarade löneskillnaden, ligger på 0,4 procent, skriver Arbetsgivarverket i en ny rapport.
HögskolanNyhetRiksdagen är enig om att hanteringen av uppkomna överskott vid landets lärosäten måste bli bättre. I ett beslut på onsdagen ställde sig alla partier bakom regeringens bedömning av Riksrevisionens granskning.
TRAFIKVERKETNyhetRiksrevisionen riktar omfattande kritik mot Trafikverket för myndighetens hantering av forskningsmedel. Trafikverket lever inte upp till kraven på ”ordning och reda”, enligt Riksrevisionen.
HÖGSKOLANNyhetST stämmer Göteborgs universitet inför Arbetsdomstolen. Universitetet hade beslutat om löneavdrag för en examenshandläggare, men ST anser att medlemmen inte åsidosatt sina skyldigheter i anställningen.
InternationelltNyhetSka det bli verklig fred är det upp till oss själva. Det konstaterar det sydkoreanska fackförbundet för offentliganställda, KPTU, efter toppmötet mellan USA och Nordkorea.
StatsförvaltningNyhet148 500 personer ska nyanställas i staten fram till slutet av 2022, enligt en beräkning som ST har gjort. Många av dem kommer att arbeta med it.
arbetsförmedlingenNyhetInspektionen för arbetslöshetsförsäkringen, IAF, kritiserar i en ny rapport hur Arbetsförmedlingen sköter de arbetssökandes aktivitetsrapporter. Bara två av tre rapporter kommer faktiskt in till myndigheten.
BidragsfuskNyhetPolisen och Åklagarmyndigheten får regeringens uppdrag att gemensamt hitta metoder att förbättra och effektivisera arbetet mot bidragsfusk. Uppdraget ska genomföras i samråd med andra myndigheter.
SkolmyndigheterNyhetEn statlig utredning föreslår att myndigheterna på skolområdet slås samman. Utbildningsminister Gustav Fridolin, MP, avvisar dock förslaget. Han vill behålla myndigheterna, men regionalisera organisationen.
OpinionNyhetSocialdemokraterna är med 28,6 procent största partiet bland offentliganställda, Moderaterna är näst störst med 19,9 procent och Sverigedemokraterna får 17,1 procent. Det framgår av Statistiska Centralbyråns, SCBs, partisympatiundersökning.
JämställdhetNyhetOjämlikheten i hälsa ökar bland kvinnor, medan den i stort är oförändrad bland män. Det konstateras i en rapport från Institutet för arbetsmarknads- och utbildningspolitiska studier, IFAU.
ArbetsrättNyhetRegeringens särskilde utredare föreslår att rätten att vidta stridsåtgärder begränsas och att en särskild nämnd inrättas för att besluta om fredsplikt. Men utredningens förslag läggs åt sidan till förmån från det förslag arbetsmarknadens parter presenterat.
öppenhetNyhetUtrikesminister Margot Wallström, S, prickas av ett enigt konstitutionsutskott för UDs hantering av offentlighetsprincipen under Sveriges kampanj för en plats i FNs säkerhetsråd.
FackligtNyhetI en debattartikel välkomnar TCOs chefsekonom Mikael Sandström riksdagens nej till att begränsa vinster i välfärden. Vinstfrågan hindrar en diskussion om hur privata företag kan göra nytta i välfärden, skriver han.
ARBETSRÄTTNyhetHamnarbetarförbundet överväger att begära en prövning av om de nya konfliktregler som parterna föreslagit är tillåtna enligt internationell rätt, skriver tidningen Arbetet.
ArbetsmiljöNyhet»Man måste kunna sätta sina gränser för när det är jobb och när det är fritid«, säger Lena Holm på Lantmäteriet.
PolisenNyhetNär Rebecka Brodin öppnar pass­expeditionen i Ludvika klockan nio är det redan kö.
PrideNyhetFrågan om hur myndigheter bemöter hbtq-personer kommer att stå i centrum för ST vid sommarens Pridefestivaler.
FackligtNyhetDemokratin och fackliga rättigheter är under stark press i många länder i världen. Enligt IFS, Internationella fackliga samorganisationen, har antalet länder som godtyckligt griper fackmedlemmar ökat från 44 till 59 mellan 2017 och 2018.
KriminalvårdenNyhetDe flesta som döms till fängelse får korta fängelsestraff på ett halvår eller mindre. Nu vill Kriminalvården att fler ska dömas till frivård hellre än korta fängelsestraff.
ARBETSRÄTTNyhetArbetsmarknadens parter lämnar ett eget lagförslag om konflikträtten. Syftet är att det ska användas i stället för det förslag som väntas från den utredning som regeringen tillsatt. "Ett styrkebesked", enligt arbetsmarknadsminister Ylva Johansson.
FÖRSÄKRINGSKASSANNyhetEn chef på Försäkringskassan varnas för att hon jämfört sin egen solbränna med en underställd medarbetares hudfärg. Enligt personalansvarsnämnden kränkte chefen medarbetarens värdighet.
EtableringNyhetRegeringen har gett Arbetsförmedlingen i uppdrag att ta fram en modell för matchning till etableringsjobb. Uppdraget ska genomföras i samråd med LO, Unionen och Svenskt Näringsliv.