Annons:
Bild:Lotta Sjöberg
Karriär
På jobbet
AVFatima Grönblad0 kommentarerTyck till!

Var lagom personlig när du söker jobb

Personlig lämplighet har blivit allt viktigare på arbetsmarknaden. Men att berätta om sig själv i ett personligt brev är inte lätt. Erfarna rekryterare säger till Publikt att man bör hålla det privata kort, men ge exempel på erfarenheter som är användbara i det aktuella jobbet.

Att kunna visa att du har rätt utbildning och yrkeserfarenhet är förstås viktigt för att få jobbet du vill ha. Men det är bara ett steg i urvalsprocessen. För att få klarhet i om du är rätt val vill arbetsgivaren även få en bild av dig som person. Irene Jagt är rådgivare på Trygghetsstiftelsen och har tidigare jobbat med rekrytering av chefer och specialister.

Hon tycker själv att det personliga brevet i ansökan är viktigt, men vet att andra rekryterare inte alltid tar sig tid att läsa personliga brev i den första sållningen. 
– Så mitt tips är att ta med en kort sammanfattning med dina erfaren­heter, egenskaper och karriärmål även i ditt cv, för att öka chansen att bli utvald. Sedan kan du använda det personliga brevet som ett säljbrev, där du verkligen beskriver varför just du passar.

När det gäller rena faktauppgifter om exempelvis familj, var man bor och fritids­intressen tycker Irene Jagt att man ska hålla sig kort. 
– Man vill gärna läsa lite om det som rekryterare. Inte för att det är viktiga uppgifter, utan för att det gör det lätta­re att komma ihåg någon i den stora mängden. Men det räcker med ett par–tre meningar. 

SJs rekryteringschef Ingrid Jonsson rekryterar personal till huvudkontoret. Hon tycker att det är bra att få en känsla för hur de sökandes liv ser ut. Det gör det lättare att göra sig en bild av personen, och kan ge intressanta ingångar att gå vidare med.
– Jag tycker att det är kul att läsa vad man gör på fritiden, då kan man prata lite om det på intervjun sedan. Någon kanske har dansat balett, då kan man fråga vad som gjorde att personen blev intresserad av det. På så sätt får man 
ytterligare en pusselbit. 

Ingrid Jonsson lägger stor vikt vid personliga egenskaper och kompetenser. Dels för att kolla att personen har vad som krävs för den specifika tjänsten, dels för att bedöma hur den skulle passa in i arbetsgruppen. Men trots att hon jobbat länge med rekrytering tycker hon fortfarande att det är svårt att ta reda på vem någon är.
– När jag sitter i en intervju blir jag jättenyfiken på vem jag har framför mig. Vi har ju flera verktyg för att ringa in det – personligt brev, intervju, referenser och ett testbatteri. Men man har fortfarande alltid ett vitt fält i mitten. 

Arbetsgivarna vill alltså veta vem du är. Men samtidigt är de bara intresserade av de delar av dig som är användbara i jobbet. För att navigera rätt i detta är grunden att lusläsa annonsen. Vilka egenskaper eftersöks? Vill de ha någon som är strukturerad? Analytisk? Service­inriktad? Det är detta, och inget annat, som du ska utgå från i ditt personliga brev, menar Ingrid Jonsson. 

Hon tycker att det bästa är att ge exem­pel på styrkor och egenskaper utifrån tidigare yrkesliv. Men det kan också kan funka att berätta om situationer från föreningsliv eller privat­liv.
– En gång när vi sökte en business controller var det en som berättade att hon är projektledaren hemma och gör excelark för att ha koll på familjen och alla aktiviteter. Jag skulle bli galen om jag levde ihop med en sådan person, men det kan vara bra i just det jobbet. Det visade att hon har det strukturerade tänket i sig.

En sådan berättelse imponerar dock inte på alla rekryterare. Sari Hammarberg, rekryteringschef på Arbetsförmedlingen, anser inte att man ska ta exempel från sitt familjeliv.
– Jag tycker att det behöver handla om något man gjort utanför hemmet, kanske engagemang i en bostadsrättsförening eller en idrottsförening. 

För vissa tjänster tycker hon att det är intressant att få veta hur personens nätverk ser ut.
– Om man ska jobba med att få ut arbets­lösa i arbete är det otroligt relevant om man har jobbat i en förening eller haft kontakt med olika företag.

Det finns också sammanhang där personliga erfarenheter kan vara intressanta, konstaterar Sari Hammarberg. Det kan exempelvis vara om någon har börjat om sitt liv i ett nytt land. 
– Om man söker jobb som arbets­förmedlare kan det vara värt att berätta. Där möter man ofta personer som nyligen anlänt till Sverige. 

Vilken ton ska man då ha i ansökan och det personliga brevet? 
– Jag tycker det är bra att spegla den man är i hur man uttrycker sig. Men det kan vara lite av en generationsfråga. En del kanske uppfattar det som slarvigt om man uttrycker sig personligt, säger Sari Hammarberg.

Irene Jagt betonar att arbetsgivare vill ha kandidater som är motiverade för jobbet. Då gäller det att visa det, genom att skriva en anpassad och välformulerad ansökan.
– Jag själv är jättekänslig för stavfel. Om jag söker en redovisningsekonom och den personen har stavat fel på noggrann, då väljer jag inte den. Det må låta fånigt, men jag tycker ändå att det säger något om dig som person.

Ämnen: karriär
Så berättar du vem du är
  • Förbered dig genom att be kolleger eller vänner berätta vad de ser som dina starka sidor och utvecklingsområden.
  • Läs annonsen noga och notera vilka egenskaper som krävs. Fundera på om du har dem, och vilka exempel du i så fall kan ge.
  • Skriv gärna något i det personliga brevet om privata omständigheter som familj och fritidsintressen, men håll det kort.
  • På STs hemsida finns flera tips – sök på "personligt brev" på st.org.
Bli den första att tycka till!
DomstolarnaNyhetDet har blivit vanligare att människor försöker smuggla med sig knivar och andra vapen in i domstolarna. För ordningsvakterna innebär det en alltmer hotfull arbetsmiljö. ”Det är klart att det känns obehagligt ibland”, säger Jenny Fällström, ordningsvakt vid Södertörns tingsrätt.
SCBNyhetCivilminister Lena Micko, S, har kallat till sig Statistiska centralbyråns, SCBs, generaldirektör Joakim Stymne. Samtalet ska handla om det externa konsultföretaget Evrys felaktiga datainsamling, som orsakat fel i arbetslöshetsstatistiken, skriver Aftonbladet.
ArbetsmarknadNyhetRegeringen måste stoppa EUs planer på en europeisk minimilön. Det skriver Karl-Petter Thorwaldsson, LO, Martin Linder, PTK, och Mattias Dahl, Svenskt näringsliv, i en gemensam debattartikel.
ArbetslivNyhetEn del människor drivs av att lära sig nytt, medan andra mer vill prestera och vara bäst. I arbetslivet tycks de som fokuserar på att bemästra uppgifter klara sig bäst, enligt organisationsforskaren Christina Nerstad vid universitetet Oslomet.
ArbetsrättNyhetDet finns stora luckor i reglerna för offentliganställdas bisysslor. Det framgår av en studie som genomförts av Statskontoret. Dagens reglering är komplex och svårtolkad, enligt studien.
RegeringenNyhetRegeringen KU-anmäls nu av riksdagsledamoten Ali Esbati, V, för sin hantering av Arbetsförmedlingen. Han menar att regeringens agerande är oansvarigt och därför bör granskas av konstitutionsutskottet.
SCBNyhetEfter att det externa konsultföretaget Evry orsakat fel i arbetslöshetsstatistiken, avslutar nu Statistiska centralbyrån, SCB, samarbetet successivt. Exakt hur avvecklingen ska gå till förhandlar man om. ”Det här är en stor fråga för oss som jobbar på SCB”, säger Ulla Ekander Liew, STs vice ordförande inom SCB, till Publikt.
ArbetsförmedlingenNyhetEn intern granskning visar stora brister i Arbetsförmedlingens hantering av arbetsgivare som söker personal för subventionerade anställningar. Sju av tio får ingen återkoppling inom fyra veckor, uppger SVT.
KRIMINALVÅRDENNyhetTvå kriminalvårdare dömdes för tjänstefel i Värmlands tingsrätt efter att en man avlidit i arresten. De hade missat en del av tillsynen, enligt domen. I rätten vittnade anställda om brister i rutiner och internutbildning. Det lokala facket efterlyser arbetsgivaransvaret. ”Det är synd att de här individerna drabbas när någon annan har ansvar för säkerheten”, säger STs klubbordförande Ofle Mohamed till Publikt.
ArbetsförmedlingenNyhetArbetsförmedlingens kontroll av deltidsarbetslösas arbetslöshetsersättning är bristfällig. Det kommer Inspektionen för arbetslöshetsförsäkringen, IAF, fram till efter en granskning.
BiståndNyhetStatskontoret och Ekonomistyrningsverket, ESV, får regeringens uppdrag att utreda biståndsmyndigheten Sidas effektivitet, ledning, styrning och uppföljning. Uppdraget ska vara klart om ett år.
BOLAGSVERKETNyhetEtt ökande antal aktiebolag och en överskattning av hur många företagare som skulle använda ett nytt digitalt system har gjort att Bolagsverkets handläggningstider för företags årsredovisningar har skjutit i höjden. ”Personalen har varit högt belastad under en längre tid nu”, säger STs avdelningsordförande Marica Hammarlund till Publikt.
MigrationsverketNyhetJustitieombudsmannen, JO, kritiserar Migrationsverket sedan myndigheten i ett år och åtta månader underlåtit att underrätta en asylsökande om att hans ansökan om uppehållstillstånd avslagits.
STATENS INSTITUTIONSSTYRELSENyhetStatens institutionsstyrelse, SiS, har betalat ut fel ersättning för övertid på minst fyra ungdomshem. För vissa anställda kan det ha blivit fel under mer än två år tillbaka i tiden. ”Arbetsgivaren tittar nu på hur mycket pengar det handlar om”, säger Jenny Kingstedt, ledamot i STs avdelningsstyrelse, till Publikt.
DigitaliseringNyhetAllt fler offentliga aktörer erbjuder inloggning med hjälp av e-legitimation. Åtta av tio av de statliga myndigheter som har omfattande medborgarkontakt erbjuder inloggning, skriver Myndigheten för digital förvaltning i en ny rapport.
ArbetsförmedlingenNyhetFler möten med arbetsförmedlare ökar arbetssökandes möjligheter att hitta ett jobb. Det visar en ny forskarrapport från Institutet för arbetsmarknads- och utbildningspolitisk utvärdering, IFAU.
ArbetsmiljöNyhetMer än sju av tio har inte märkt av någon förändring på sin arbetsplats efter metoo-uppropen, enligt en undersökning som Novus genomfört på uppdrag av TCO.
SKOLVERKETNyhetFler ansökningar än väntat gör att personalen som handlägger lärarlegitimationer på Skolverket är ombedda att jobba över. I första hand gäller övertid på helger under månaderna fram till årsskiftet. ”Det är klart man känner stress när vi har längre handläggningstider”, säger handläggaren Samira Said, förtroendevald inom ST, till Publikt.
LönerNyhetFem fackförbund i industrin kräver löneökningar på tre procent, eller minst 530 kronor mer i månaden. Arbetsgivarföreträdare beskriver kravet som orealistiskt.
ArbetsförmedlingenNyhetDet är dags att några vuxna i rummet kliver in och kräver ett omtag i processen kring Arbetsförmedlingens reformering, skriver Lars Calmfors i en debattartikel i Dagens Nyheter.
SPÅRTRAFIKENNyhetNär ett skyddsombud beskrev hur Arrivas personal i Skåne bland annat avstått dryck eller använt buskar vid stationen om det kniper, beslutade Arbetsmiljöverket att de har rätt till toalettpaus efter maximalt två och en halv timme. Det fick tågbolaget att överklaga beslutet till förvaltningsrätten.
RättsväsendetNyhetMindre än varannan svensk har förtroende för rättsväsendet som helhet, visar Brottsförebyggande rådets, Brå, senaste undersökning. Bara var tredje uppger att de har förtroende för Kriminalvården. Förändringen jämfört med föregående år är liten.
ArbetsförmedlingenNyhetAutomatiska funktioner och digital samverkan är centrala i den nya modell för Arbetsförmedlingens arbete som myndigheten skisserar i sitt förslag till regeringen. Bland annat vill myndigheten robotisera bedömningen av hur långt arbetssökande står från arbetsmarknaden. Systemet för ersättning till fristående aktörer föreslås få både en grundersättning och en resultatbaserad del.
ArbetsförmedlingenNyhetArbetsförmedlingens egna förslag om hur myndigheten ska arbeta i framtiden väcker skepsis från fackligt håll. ”Jag tror inte det går att genomföra det här inom den här tidsperioden”, säger Fredrik Andersson, ordförande för ST inom Arbetsförmedlingen, till Publikt. Han hoppas att politikerna ska inse att de går för fort fram med reformeringen av myndigheten.
SkolverketNyhetMer än 1 500 nya lärare har fått vänta mer än de fyra månader som regeringen satt som maxgräns för att få ut sin lärarlegitimation, enligt Ekot. Skolverket förklarar väntetiden med att ansökningarna är fler än beräknat.