Katarina Gospic.
Bild: Jenny Hammar
Katarina Gospic.

Vi måste alla lära oss att använda den nya tekniken

DEBATT: TEKNIKUTVECKLING2020-09-03
Den snabba teknologiska utvecklingen gör det nödvändigt för alla inom arbetslivet att inse att valet står emellan att digitalisera eller dö, skriver hjärnforskaren Katarina Gospic. Hon uppmanar organisationer och individer att lära sig använda den nya tekniken.

Alla inom arbetslivet har stött på föreläsningar, workshoppar och arbetsdokument kring digitalisering. Ändå stod många med skägget i brevlådan när coronapandemin slog till. Många hade varken tillgång till digitala kommunikationsmedel eller en infrastruktur som gjorde det möjligt att fortsätta med business as usual. På några månader har världen genomgått en digital transformation som annars skulle tagit åratal.

Nu är det viktigt att alla hänger med i den snabba utvecklingen.

Det är uppenbart att människor och företag befinner sig på vitt skilda nivåer. Vissa verksamheter använder fortfarande fax, medan andra använder social virtuell verklighet (virtual reality, VR).

Det sistnämnda gör det möjligt för oss att bli oberoende av var vi fysiskt befinner oss. Medarbetare från hela världen kan exempelvis träffas och tränas på en fabrik som finns på ett annan kontinent, hemifrån vardagsrummet i pyjamas.

I virtual reality träffas man genom avatarer, digitala representationer av deltagarna. Du kan få en perfekt avbild av ditt ansikte och headsetet kan fånga varenda nyans i din mimik, liksom ögonrörelser och gester. Det är som att träffas på riktigt, men utan att behöva resa eller riskera att bli utsatt för smitta. I VR kan du träna på olika saker hur många gånger du vill, när du vill. Gör du fel medför det inga konsekvenser i det verkliga livet – du löper exempelvis inte någon risk att skada dig.

En annan mycket användbar teknik är den som kallas för förstärkt verklighet (augmented reality, AR). Den kanske du redan testat i vardagen när du använt kaninöronfiltret på Instagram. Men AR går givetvis att använda för mer praktiska tillämpningar. Med ett par AR-glasögon kan du titta ned på din dator som har gått sönder och laga den i ett nafs, utan att ha några kunskaper om hur man gör. All information om vad du behöver göra kommer upp i glasögonen och läggs ”ovanpå” det du ser när du öppnar datorn, så du vet vad du ska skruva loss och byta ut. Du blir expert på direkten.

Med hjälp av det som kallas artificiell intelligens (AI) kommer tekniken att känna av alla dina rörelser och beteenden. På så vis detekterar den vad du är bra på och vad du behöver öva mer på. Det gör att du kan matas med uppgifter som är perfekt anpassade för din nivå, så att du kan maxa din inlärning. Tekniken revolutionerar utbildningen och i framtiden kommer vi att kunna lära oss allt mer, snabbare än någonsin.

All den här tekniken finns och används redan i dag. Likväl är dessa teknologier för många väldigt främmande och abstrakta, vilket får dem att tro att de tillhör framtiden. Men den snabba teknologiska utvecklingen gör det nödvändigt för alla inom arbetslivet att inse att valet står emellan att digitalisera eller dö.

Befinner du dig i en organisation som skjutit digitaliseringen på framtiden, och är du en person som väntar på ett corona-slutdatum då allt kan bli precis som förut? Då tillhör du den grupp som behöver göra den mest avancerade tankegymnastiken för att greppa vad som håller på att hända. Det är hög tid att hoppa på tåget. Dagens arbetsliv handlar inte om att veta allt, utan om att kunna lära sig allt.

Framtiden är här för att stanna!

 

Katarina Gospic

Hjärnforskare och entreprenör i ny teknik

Detta är ett debattinlägg. Det är skribenten som svarar för innehållet och de åsikter som förs fram i texten.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.