100 000 statsanställda berörs av nytt lönesystem

LÖNESYSTEM2020-08-10

100 000 statsanställda kommer att överföras till löne- och personalsystemet Heroma inom fyra år. Det gäller de myndighetsanställda vars lönehantering sköts av Statens servicecenter, SSC. 

Cirka 100 000 statligt anställda berörs när Statens servicecenter inför Heroma på bred front de närmaste åren. Enligt ett pressmeddelande innehåller Heroma en rad viktiga och efterfrågade funktioner utöver själva lönehanteringen. Det handlar bland annat om stöd för rekrytering, rehab, kompetens- och utbildningsadministration samt tidrapportering.

”Det blir en enklare och effektivare hantering när många administrativa sysslor kan utföras i ett och samma system”, kommenterar generaldirektör Thomas Pålsson förändringarna.

Införandet av Heroma i statsförvaltningen pausades i februari 2019 på grund av brister i it-säkerheten. I samarbete med SSC har leverantören CGI enligt pressmeddelandet arbetat med att säkerställa att Heroma nu ska hålla en tillfredsställande säkerhetsnivå.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.