100 000 statsanställda berörs av nytt lönesystem

LÖNESYSTEM2020-08-10
100 000 statsanställda kommer att överföras till löne- och personalsystemet Heroma inom fyra år. Det gäller de myndighetsanställda vars lönehantering sköts av Statens servicecenter, SSC.

Cirka 100 000 statligt anställda berörs när Statens servicecenter inför Heroma på bred front de närmaste åren. Enligt ett pressmeddelande innehåller Heroma en rad viktiga och efterfrågade funktioner utöver själva lönehanteringen. Det handlar bland annat om stöd för rekrytering, rehab, kompetens- och utbildningsadministration samt tidrapportering.

”Det blir en enklare och effektivare hantering när många administrativa sysslor kan utföras i ett och samma system”, kommenterar generaldirektör Thomas Pålsson förändringarna.

Införandet av Heroma i statsförvaltningen pausades i februari 2019 på grund av brister i it-säkerheten. I samarbete med SSC har leverantören CGI enligt pressmeddelandet arbetat med att säkerställa att Heroma nu ska hålla en tillfredsställande säkerhetsnivå.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.