Arbetsförmedlingen backar om tester

ARBETSFÖRMEDLINGEN2022-03-03
Arbetsförmedlingen kommer fortsättningsvis inte att spara resultat från rekryteringstester mer än sex månader. Tidigare sparades testresultaten i två år, men flera jobbsökande har gjort invändningar och fått rätt.

Publikt har vid flera tillfällen rapporterat om kritik från både  jobbsökande och ST-avdelningen på Arbetsförmedlingen mot hur myndigheten arbetar med så kallade screeningtester vid rekryteringar. Arbetsförmedlingen har använt såväl ett kognitivt test som ett personlighetstest.

En invändning har gällt att testresultaten har sparats i två år, och att den som söker flera tjänster under den perioden inte har fått göra om testet.

Flera sökande har hänvisat till dataskyddsförordningen och hävdat att Arbetsförmedlingen inte fritt kan spara den här typen av data utan den sökandes samtycke. Och i fall som prövats av myndighetens egen juridiska enhet – enheten för avtal, it och förvaltningsrätt – har de sökande fått rätt.

Nu har Arbetsförmedlingen backat och ska fortsättningsvis endast spara testresultaten i sex månader.

Gunilla Åberg Ekstedt, chef för enheten för avtal, it och förvaltningsrätt, förklarar att en anledning till att testresultat sparas över huvud taget är att det sannolikt finns en träningseffekt, att den som gör testerna flera gånger kan prestera bättre.

– Och då blir det inte riktigt rättvist, säger hon.

Personuppgifter får enligt EUs dataskyddsförordning bara användas för sitt specificerade ändamål och inte sparas längre än nödvändigt för det ändamålet. Enligt den utredning som jurister på Arbetsförmedlingen gjort efter invändningar från sökande har man kommit fram till balansen mellan den enskildes och Arbetsförmedlingens intressen bör ändras.

– Vår nya bedömning är att sex månader är lämpligt för att uppfylla de behov vi har, och samtidigt tillmötesgå sökandens intressen på ett bättre sätt, säger Gunilla Åberg Ekstedt.

STs avdelningsordförande Åsa Johansson är positiv till beslutet.

– Vi ser det som en seger, det blir lite rim och reson i detta, säger hon.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.