Arbetsförmedlingen drar ned på förvaltning

ARBETSFÖRMEDLINGEN2019-03-27
Förvaltningsavdelningen inom Arbetsförmedlingen blir av med mer än hundra tjänster när verksamheten avvecklas på 17 orter, uppger SVT. Verksamheten koncentreras till sju orter i landet.

Förvaltningsavdelningen har i dag närmare 500 anställda, och som ett led i den pågående neddragningen har myndigheten konstaterat en risk för övertalighet motsvarande 116 tjänster, enligt SVT. För att åstadkomma förändringen planerar myndigheten att avveckla förvaltningsavdelningens verksamhet på 17 av de nuvarande 24 kontoren runt om i landet.

SVT citerar ett internt informationsmeddelande där förändringen motiveras av tre faktorer:

  • Myndighetens pågående omorganisation.
  • Digitaliseringen av myndighetens tjänster.
  • Neddragningen i årets budget.

Vissa tjänster kommer att läggas ut på extern leverantör, enligt SVT, bland annat resebokning.

Verksamhet avvecklas på 17 orter

Orter där förvaltningsavdelningen försvinner:

Bollnäs, Jönköping, Karlstad, Kristianstad, Lidköping, Linköping, Luleå, Mark, Sandviken, Skellefteå, Sunne, Söderhamn, Trollhättan, Umeå, Uppsala, Västerås och Växjö.

Källa: SVT

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.