Arbetsgivare mot ändrad arbetsrätt

ARBETSRÄTT2013-08-23
Varken TCO eller någon annan vet när upprepade visstidsanställningar utgör ett missbruk enligt EU-rätten. Det anser Patrik Karlsson vid Svenskt näringsliv.

I ett debattinlägg på webben invänder Svenskt näringsliv starkt mot en TCO- undersökning som visade att många visstidsanställa arbetat mer än fem år hos samma arbetsgivare. Undersökningen är inget bevis för att svensk lagstiftning skulle stå i strid med visstidsdirektivet eller att det förekommer missbruk av visstidsanställningar, anser Patrik Karlsson:

”Även om några av de anställningar TCO pekar på möjligen skulle kunna ifrågasättas utifrån anställningsskyddslagens regelverk så betyder inte ens detta att anställningarna strider mot EU-rätten.”

Lagen innehåller redan skydd mot missbruk av visstidsanställningar. Det finns inget som talar för att nya regler skulle efterlevas bättre, anser arbetsgivarorganisationen:

”Att införa en begränsning enligt TCOs förslag skulle sannolikt ha en rad negativa effekter, både för företagen men också för de som har en visstidsanställning och de som är arbetslösa.”

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.